12 september 2011

Start bouw Van der Valk Zwolle

Dura Vermeer Bouw Hengelo start vandaag met de bouw van het hotel-restaurant en vergadercentrum van Van der Valk aan de Nieuwleusenerdijk op Hessenpoort in Zwolle. Deze nieuwe vestiging van de bekende hotelketen Van der Valk wordt gerealiseerd pal naast snelweg A28 in opdracht van Van der Valk Planontwikkeling te Hengelo.

Het gebouw beslaat 18.600 m2 en krijgt een kelder van 1.600 m2. Het hotel zal na oplevering 185 kamers tellen. Daarnaast wordt er een horecavoorziening, vergader- en congresaccommodaties en eigen parkeergelegenheid gerealiseerd. De ruim bemeten parkeerplaats biedt straks de ruimte aan 800 auto’s.

Beeldbepalende vormgeving
Hotel Van der Valk Zwolle zal straks door haar vormgeving beeldbepalend zijn langs de snelweg A28. Het hoogste punt, de toren, telt 10 verdiepingen en een hoogte van bijna 40 meter. Bijzonder is ook de aan de toren gekoppelde hotelvleugel. Welke gerealiseerd wordt op 10 meter hoogte van het maaiveld. Deze vleugel telt een totale hoogte van bijna 30 meter. De gevels zullen worden uitgevoerd in verschillende soorten metselwerk. Wat het geheel een krachtige uitstraling geeft. Van der Valk Zwolle is een ontwerp van P.A.M. Teunissen Architectenburo te Voorschoten.

Naar verwachting opent Hotel Zwolle medio 2013 haar deuren.