Onze lagere energierekening zet je niet in de kou

Een lagere energierekening bereik je simpelweg door de temperatuur een paar graadjes lager te zetten. Maar hoe doe je dat wanneer je woning of pand energie lekt en niet meer voldoet aan de eisen van de moderne tijd? Dura Vermeer is betrokken bij een aantal vernieuwende concepten rondom financiering en verduurzaming van bestaande voorraad en nieuwbouw.

Dutch Green Building Council
Zo zijn we één van de initiatiefnemers van de Dutch Green Building Council, die het duurzaamheidslabel BREEAM voor kantoren op de Nederlandse markt introduceerde en draaien we mee in de Stroomversnelling. Voor een groot aantal klanten hebben we gebouwen opgeleverd die voldoen aan het BREEAM-certificaat. Via ons ingenieursbureau Advin hebben we specialisten in huis die de BREAAM-certificering voor jou kunnen begeleiden.

Stroomversnelling
De Stroomversnelling is een afspraak tussen bouwers en woningcorporaties om de eerste 11.000 van uiteindelijk 111.000 bestaande huurwoningen zeer energiezuinig te maken. Daarbij blijven de woonlasten voor de huurder gelijk. Dit is mogelijk door de huurders hun energiekosten te laten betalen aan hun corporatie. De corporaties zetten het geld in voor het energiezuinig maken van hun woningen. De bouwers leveren duurzaam gerenoveerde woningen waarin nog nauwelijks energie wordt verbruikt. In dit kader hebben wij drie prototypes opgeleverd die hieraan voldoen en die door vergaande industrialisatie van techniek en bouwen tot stand zijn gekomen.

Financiering
Ook over de financiering van verduurzaming hebben we nagedacht. Eén van de innovatieve businessmodellen die we hiervoor bedachten is ESCo.

Meer weten, neem contact op.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation