Zo houden we het veilig

Weggebruikers snel maar vooral veilig van A naar B leiden is het ultieme doel van menig wegbeheerder. Met creativiteit, vindingrijkheid en soms door letterlijk van geijkte paden af te wijken, is er veel te realiseren.

Ooit gedacht aan een weginrichting voor speciale doelgroepen, zoals een fietsstraat? Niet de fiets is de gast van de auto, maar andersom.  

Of het inzetten van optische en/of snelheidsbeperkende maatregelen door toepassing  van drempels en ribbels in het wegvak? Of asfalt met een speciale klinkerprint? Het laatste oogt en klinkt weinig uitnodigend tot harder rijden door zijn natuurgetrouwe uiterlijk. En dat was toch net de bedoeling?

En wat te denken om reflectie van omgevingslicht te gebruiken door geen zwart maar lichtgekleurd asfalt toe te passen? Dura Vermeer ontwikkelde Luminumpave, een asfaltsoort met reflecterende eigenschappen die ook nog eens bijdraagt aan het gebruik van minder energie en de reductie van CO2-uitstoot.

Goed verhaal? Wij vinden van wel. Maar wel één die wat ons betreft begint met een goede quikscan van de situatie. De adviseurs van ons advies- en ingenieursbureau Advin kunnen jou daarbij helpen.

Ons motto: Doe het veilig, want het kan.
Meer weten, neem contact met ons op.
 

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation