Vorige
Nieuws

Spijkenisse feestelijk van start

In het centrum van Spijkenisse realiseert Dura Vermeer Bouw Zuid Fase 1 van Centrumpoort, een woningbouwproject dat het centrum nieuwe allure geeft. Op vrijdag 24 juni heeft wethouder Mijnans namens gemeente Nissewaard de start van de bouw ingeluid. Dit gebeurde met een feestelijke handeling rondom de officiële heipaal. De aftrap van de start van de bouw van de eerste fase van 222 appartementen aan het Kolkplein. 

“Het heien is nu begonnen en daarmee zien we de komende tijd weer een mooi project werkelijkheid worden uit ons meerjarig programma “Nissewaard naar 2040”. Hiermee werkt het college aan meer groen, goede bereikbaarheid, fijn wonen en ruimte om te werken”, legt wethouder Jan Willem Mijnans uit (Nissewaard naar 2040 en Wonen). “Ook laat dit project zien hoe we oplossingen vinden voor de leegstand van winkels en de toenemende vraag naar woningen. Met Centrumpoort transformeren we namelijk een winkelgebied in een woongebied. Een transformatie die ook op financiële bijstand van de provincie Zuid-Holland mocht rekenen”, zegt Mijnans. 

Over het project
Centrumpoort is een ontwikkeling van Haagsebaan Vastgoed (een samenwerking van Stevast Ontwikkeling en Nissevast). Op het Kolkplein komen drie bouwblokken met in totaal 150 appartementen en parkeerplaatsen. Er komen verschillende appartementen in verschillende prijsklassen en in huur- en koopwoningen. Het geheel gaat zorgen voor een nieuwe entree en allure van het centrum. De bouw van de eerste fase is nu officieel gestart, dit zijn 96 huurwoningen. Daarna volgen meerdere fasen. Eind 2026 staat de oplevering van de laatste fase van Centrumpoort op de planning. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.