Vorige
Blog

Vragen rond vastgoedontwikkeling? Onze Design Studio biedt het antwoord!

Michiel Roelofs is ontwikkelmanager bij Dura Vermeer Bouw Zuid. “Werken in de ontwikkelsector betekent werken in een breed speelveld. Ik geniet van het tot stand brengen en realiseren van complexe projecten waarbij brede kennis en vasthoudendheid een vereiste zijn. De uitdaging is; mooie en haalbare plannen realiseren waarin alle ambities, wensen en ideeën samen komen. Technisch, financieel en procesmatig. Door mensen en kennis goed met elkaar te verbinden wordt een antwoord juist meer dan de som der delen.”

De Design Studio is dé plek waar wij vanuit een ontwerpende invalshoek concepten ontwikkelen en visualiseren vanuit het DNA van Dura Vermeer. We zijn in de voorfase niet langer afhankelijk van externe adviseurs, hebben zelf creativiteit aan boord en vergroten constant onze interne kennis. Als ontwikkelmanager zie ik alleen maar voordelen: zowel voor ons alsook voor gemeenten of vastgoedeigenaren met vraagstukken rond vastgoedontwikkeling.

Ruim vier jaar geleden is onze Design Studio gestart met conceptontwikkeling vanuit architectonische en stedenbouwkundige achtergrond, maar inmiddels is het uitgegroeid tot een gedegen kenniscentrum voor alle werkmaatschappijen van Dura Vermeer. Een centrum waarin conceptontwikkeling, stedenbouwkundige kennis, doelgroepanalyse, marktonderzoek en financiële kennis gebundeld zijn. Waar we voorheen in de initiatiefase externe adviseurs nodig hadden om ons concept vorm te geven, hebben we nu alle kennis intern. Groot voordeel is dat we nu écht ontwikkelen vanuit het DNA en de filosofie van Dura Vermeer.

Dura Vermeer DNA?

Wat dat DNA inhoudt? Dura Vermeer is een familiebedrijf en dat is voelbaar. De sfeer is informeel en de lijntjes zijn kort. Dat geldt ook voor de Design Studio. We werken vanuit een solide basis met hoge en langdurige betrokkenheid naar de klant. Vanuit een open en no-nonsense houding streven naar mooie, haalbare projecten en werken we aan het maximaal invullen van de klantvraag.

Bij Dura Vermeer Bouw Zuid hebben we een heldere een visie op ontwikkeling; ‘Het Goede Doen’. Alles wat we bouwen moet verantwoord en duurzaam zijn. Bij elke ontwikkeling en bouwopgave staan mens en natuur centraal. We hebben nog één kans het goed te doen voor volgende generaties.

Met elkaar aan tafel

De Design Studio heeft een enorme meerwaarde. Het is een verbindende schakel tussen onze werkmaatschappijen die i die ieder in hun eigen regio opereren. Dankzij de Design Studio ontstaat er inzicht in wat we landelijk aan het doen zijn en de kruisbestuiving van kennis is enorm. Ook extern richting gemeenten en vastgoedeigenaren is de meerwaarde groot. We zitten mét elkaar aan tafel, als partners. Ik zit als ontwikkelmanager samen met een architect of een stedenbouwkundige aan tafel met een concept dat is gevoed door gedegen marktonderzoek. De andere partij voelt dat we niet alleen een commercieel belang hebben, maar dat we echt vanuit de inhoud van de opgave en de toegevoegde waarde die wij kunnen bieden aan tafel zitten. En dat werkt.

Aanpak Design Studio

We zoeken direct de samenwerking met de Design Studio als we vraagstukken hebben. Of het nou gaat om een braakliggend stuk grond waarvan ik wil weten wat de marktpotentie is, een uitvraag van een gemeente of een grotere gebiedsontwikkeling. Als we denken dat er marktpotentie is, onderzoeken we samen hoe we dit naar een haalbaar en scherp concept kunnen vertalen.

Big Data

Data speelt hierin een grote rol. Met behulp van big data brengen de marktexperts binnen de Design Studio de behoeften van een gebied en de daarbij behorende doelgroep in kaart. Zijn het ouderen of jongeren, willen ze groot of klein wonen, hoe zit het met de verkeersstromen en de behoefte aan een groenvoorziening; ga zo maar door. Onze conceptontwikkelaars gebruiken dit vervolgens als basis voor hun visie. Marktonderzoek op basis van big data is niet uniek, maar wat de Design Studio bijzonder maakt is dat er een continue samenwerking plaatsvindt tussen alle disciplines op basis van die data-analyses. We bouwen en ontwikkelen echt gericht op de behoefte vanuit de markt. Dit is voor gemeenten en corporaties een groot voordeel. Zo krijgen we wel eens de reactie van opdrachtgevers dat de Design Studio hen heeft verrijkt in hun beeld van de doelgroep. Dat is toch geweldig?

Ook bij het woningbouwproject Oost Kwartier in Bergen op Zoom kwam die meerwaarde naar voren.

Scherpe concepten

Dankzij de optimale marktmix van de Design Studio op basis van inzichten uit data-analyses wonnen wij de uitvraag. Zo bleek onder meer uit het marktonderzoek dat er de komende jaren een behoefte ontstaat om te verhuizen van een eengezinswoning naar een appartement en daar hebben wij ons plan op afgestemd. Ook zorgde de samenwerking binnen de Design Studio voor scherpte in het stedenbouwkundig concept: zo hebben we een innovatieve oplossing voor het parkeerprobleem bedacht en wisten we een centraal plein in de wijk te creëren dat voldeed aan de wens van de gemeente omtrent sociale cohesie. Uiteindelijk hebben we gewonnen omdat we het slimste plan hadden, voor een aantrekkelijke prijs met een geoptimaliseerd concept.

 

Dit kan de Design Studio voor jou betekenen

Ben je benieuwd wat de Design Studio voor jou kan betekenen? Schroom dan niet om mij te bellen of mailen. We organiseren ook vrijblijvende brainstormsessies waarin we sparren met onze creatievelingen en marktmensen over de potentie van een plan. We kunnen samen rekenen, tekenen, scrollen door referentieprojecten, opties verkennen; kortom een vrijblijvend en open gesprek voeren over de inhoud van een project. We verkennen graag samen de mogelijkheden tot samenwerking. We geloven dat de wereld alleen maar beter kan worden van het delen van kennis. Wie weet tot snel!

 

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Michiel Roelofs

Ontwikkelmanager Regio Noord-Brabant, Regio Limburg, Regio Zeeland
Michiel Roelofs
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.