Energieneutrale woonwijk RijswijkBuiten

Aan ambitie geen gebrek

Aan ambitie geen gebrek. Want voor het realiseren van nul-op-de-meter woningen draait Dura Vermeer zijn handen niet meer om. Het wordt anders wanneer het een compleet duurzame woningwijk wordt met meer dan 3000 woningen.

Betaalbare duurzame woning

Midden in de crisis won Dura Vermeer de aanbesteding om tussen Delft en Rijswijk de meest energiezuinige woningwijk te ontwikkelen, RijswijkBuiten. Aan de gemeente Rijswijk werd de ambitieuze doelstelling van grootschalige nul-op-de-Meter beloofd van in totaal 3000 woningen. De combinatie van duurzame technieken (warmtepompinstallatie, vraaggestuurd ventiliatiesysteem, verhoogde isolatiewaarde, extra zonnepanelen en driedubbel glas) en de ervaring met meer dan tien jaar duurzame woningbouwontwikkeling (we zijn inmiddels toe aan de vierde generatie duurzame woningen) leidde voor kopers tot een betaalbare duurzame woning.

Slimme financiering

In de wetenschap dat kopers bij een vergelijkbare keuze niet bereid zijn om tienduizenden euro’s meer te betalen voor duurzaamheid heeft Dura Vermeer in RijswijkBuiten een deel van de investeringskosten in een aparte exploitatiemaatschappij gestopt, een zogenaamde ESCO, Energy Service Company. De bewoners huren daar de hele installatie van. De maatschappij verzorgt 25 jaar lang beheer en onderhoud. Het resultaat: een meter die aan het eind van het jaar dezelfde stand aangeeft als aan het begin.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation