vrijdag 2 juni 2017

Eigen Haard gaat 157 portiekflatwoningen in de Amsterdamse Wegener Sleeswijkbuurt compleet renoveren en energieneutraal maken. Dura Vermeer is door de woningstichting geselecteerd om de renovatie uit te voeren. Tijdens de Provada, het jaarlijks ontmoetingspunt van de vastgoedbranche, werd de overeenkomst ondertekend.  

Nul-Op-de-meter
Na de renovatie zijn de portiekwoningen nul-op-de-meter. Dit betekent dat het huishoudelijke gebruik van stroom door de woning zelf wordt opgewekt, net als de energie die nodig is voor verwarming, ventilatie en warm tapwater. Om dit te kunnen bereiken, worden de woningen onder meer voorzien van compleet nieuwe, goed geïsoleerde gevels en nieuwe daken vol zonnepanelen.

Donderdag 1 juni werden de handtekeningen onder de overeenkomst gezet, maar Dura Vermeer en Eigen Haard hebben de bewoners van de vijf blokken portiekflatwoningen al geïnformeerd over de grootschalige renovatie. Voor de renovatie van het eerste blok is de benodigde zeventig procent bewonersparticipatie al behaald.

Zo min mogelijk overlast
De bewoners krijgen een goed geïsoleerd huis met minder geluidsoverlast, een grotere keuken en een nieuw balkon, tegen gelijkblijvende woonlasten. Maar moeten hiervoor wel een ingrijpende renovatie doorstaan. Het informeren van de bewoners gaat daarom ook tijdens het project door: “We blijven bewoners zo goed mogelijk informeren, zodat ze precies weten wat er op ze afkomt en zo min mogelijk overlast ervaren,” zegt Bart Schuring, Manager Uitvoering Stroomversnelling bij Dura Vermeer.

Na de renovatie hebben de vijf bouwblokken een frisse, nieuwe uitstraling. De huidige grafiek in de voorgevel wordt versterkt door de toepassing van een steenachtige- en stucwerk uitstraling. Bijzonder aan dit plan is de dubbele functie van het nieuwe bijzonder vormgegeven dak.  Het geeft de gebouwen een andere uitstraling en biedt extra ruimte voor zonnepanelen.

De gemeente Amsterdam is vanaf de initiatieffase nauw betrokken geweest bij het project. “Eigen Haard is de eerste Amsterdamse corporatie die aan de slag gaat met het renoveren van de woningvoorraad naar Nul-Op-de-Meter,” zegt Niek Schaap, senior projectontwikkelaar bij de woningstichting.

De renovatie start naar verwachting in de derde week van oktober en moet eind 2018 klaar zijn. De werkzaamheden worden blok voor blok uitgevoerd en aan elke woning wordt zo’n veertien dagen gewerkt. Met aanwezige flora en fauna wordt rekening gehouden door de plaatsing van nestkasten en -voorzieningen voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Bekijk onze vacatures

Projectmanager onderhoud en renovatie Utrecht

Projectmanager onderhoud en renovatie

Project- / Tendermanagement | Bouw en Vastgoed

Backoffice medewerker sanitair Haarlem

Backoffice medewerker sanitair

Administratief / Financieel | Bouw en Vastgoed

Projectvoorbereider 2132 AT Hoofddorp

Projectvoorbereider

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

Tenderleider Rotterdam

Tenderleider

Project- / Tendermanagement | Infra

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation