Vorige
Blog

Bij Dura Vermeer creëer, krijg en grijp je kansen

Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Johan Peek (38) is bedrijfsleider regionale projecten bij Dura Vermeer Divisie Infra, regio Zuid West.

BIJ DURA VERMEER CREËER, KRIJG EN GRIJP JE KANSEN

Wat een mooi beroep heb ik toch. De ene keer sta je in de polder bij het bouwen van een gemaal en de andere keer sluit je ’s nachts de A4 af voor de montage van een stalen viaduct. Mijn werk kenmerkt zich door een enorme veelzijdigheid. En bij Dura Vermeer kreeg ik de mogelijkheid om binnen drieënhalf jaar door te groeien van projectleider naar bedrijfsleider. Zo’n kans laat je natuurlijk niet liggen!

Ik wist al vrij snel in mijn carrière dat ik infraprojecten wilde draaien. De hands-on mentaliteit, het gepuzzel met civiele techniek en het feit dat niet één project hetzelfde is; ik raak er niet op uitgekeken. Inmiddels loop ik al een tijdje mee als projectleider en heb ik voor verschillende werkgevers mooie klussen mogen uitvoeren. Toch zocht ik drieënhalf jaar geleden een nieuwe uitdaging. Ik wilde niet meer op de grote, landelijke werken zitten. Middelgrote projecten zijn qua omvang wellicht kleiner, maar kennen ook een kortere doorlooptijd. Hierdoor draai je vaak meerdere projecten tegelijk en kan je in bijvoorbeeld anderhalf jaar een project van A tot Z draaien. Samen knallen, iets moois opleveren en doorgaan naar de volgende uitdaging. Het verveelt nooit.

SNEL JE EIGEN WEG VINDEN

In mijn zoektocht kwam ik al snel uit bij Dura Vermeer. Ik zocht namelijk een bedrijf dat niet te groot, maar ook zeker niet te klein is. De klik was er direct. Dura Vermeer bestaat al ruim 160 jaar en dat merk je: de focus ligt niet op quick wins, maar op de lange termijn. Dat zit verweven in de DNA van het bedrijf. Van aandacht voor relatieopbouw tot aan de constante bereidheid te willen innoveren. Ook is de organisatie behoorlijk plat en loop je makkelijk bij elkaar binnen. Binnen no-time weet je wie wat doet en vind je snel je eigen weg.

STEEDS EEN NIEUWE DYNAMIEK

Mijn eerste anderhalf jaar bij Dura Vermeer ben ik gaan tenderen. Het voordeel daarvan is dat je, als je het werk aanneemt, ook zelf doorgaat naar de realisatiefase. Dat is wel zo fijn, want de oplossingen en plannen die jij hebt gesmeed met het team mag je dan gaan waarmaken. Als projectleider in de regio ben ik constant verantwoordelijk voor twee á drie projecten. Het is ontzettend leuk om steeds met andere projectteams, opdrachtgevers en contractvormen te werken. Daarbij variëren de opdrachten enorm: van viaducten en bruggen tot wegen. Geen opdracht is hetzelfde en waar het ene project in de ontwerpfase zit, ben je bij de ander druk met opleveren. Je zit dus constant in een andere dynamiek.

JAN LINZELVIADUCT IN DEN HAAG

Zo werk ik nu onder andere aan het Jan Linzelviaduct in regio Den Haag. Dit viaduct van 335 meter moet ervoor zorgen dat fietsers van Ypenburg sneller en veiliger naar het centrum van Den Haag komen. Het viaduct loopt over de A4. Het bijzondere daaraan is dat de A4 twee nachten dicht moest voor het plaatsen van de overspanning en de brugdelen. Altijd een spannend moment, omdat alles samenkomt: ontwerp, voorbereiding en afstemming. Het liep op rolletjes, dankzij de goede voorbereiding van het team. Daar ben ik trots op. En wat het extra leuk maakte? Veel collega’s kwamen ’s nachts speciaal kijken. Die collegialiteit is ook typisch Dura Vermeer.

RUIMTE VOOR ZELFONTPLOOIING

De oplevering van het viaduct staat gepland voor het voorjaar van 2020. Daar blijf ik bij betrokken. Daarnaast ben ik vanaf 1 augustus doorgegroeid naar bedrijfsleider. Een ambitie die ik twee jaar geleden uitsprak en door Dura Vermeer serieus is genomen. Ik ga me bezighouden met zaken als projectverwerving, realisatie en het personeelsapparaat. Dus meer strategisch niveau. Precies de stap die ik wilde zetten. Zo valt alles bij Dura Vermeer mooi op z’n plek.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.