donderdag 7 september 2017

In de bijen- en vlindertuin voor de hoofdentree van kantoor Hoofddorp is de allereerste bijenkast van Dura Vermeer geplaatst. Begin dit jaar vroeg Dura Vermeer met haar 1 april-grap op ludieke wijze al aandacht voor de strijd tegen bijensterfte. Nu wordt daar een extra schepje bovenop gedaan door een bijenkast te adopteren van I love Beeing, een in 2011 gestarte social venture die bijen een steuntje in de rug geeft in hun overlevingsstrijd.

Anders dan de 1 april grap zijn deze bijen zwartgeel van kleur. In totaal telt de Dura Vermeer-bijenkast nu zo'n 20.000 bijen en dat aantal zal zich naar verloop van tijd verdubbelen. Theo Baggerman, mvo-adviseur bij de divisie Infra/holding, heeft de afgelopen maanden een speciale cursus gevolgd om de bijen te verzorgen. Hij mag zich nu officieel hulp-imker noemen. Hij noemt de komst van de bijen 'een zin- en betekenisvolle invulling van het thema duurzaamheid en mvo en hoopt dat andere kantoren van Dura Vermeer zullen volgen.'

Over de bloemetjes en de bijtjes

Bijensterfte neemt wereldwijd nog steeds toe. Een ernstige zaak want de mens is voor een groot deel van zijn voedsel, zoals fruit, groenten en noten, afhankelijk van de bestuiving door bijen. Aandacht voor het probleem en hieraan praktische invulling geven door de plaatsing van bijenkasten dragen bij aan een gezond woon- en leefklimaat. Daarnaast is de bij de grootste aanjager van biodiversiteit.

 

Bekijk onze vacatures

Kostendeskundige Cruquius

Kostendeskundige

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Hoofduitvoerder Cruquius

Hoofduitvoerder

Productie / Uitvoering | Infra

Stagiair(e) Calculatie Hengelo

Stagiair(e) Calculatie

Stage / Afstuderen | Bouw en Vastgoed

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving Rotterdam

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving

Stage / Afstuderen | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation