Vorige
Blog

Blog: Maaike Schut, BIM Engineer

Maaike Schut (30 jaar), BIM engineer bij Dura Vermeer, vindt het mooiste aan haar werk dat ze voor andere mensen hun huis mag bouwen. Nu ze sinds kort zelf een nieuwbouwhuis heeft en het gehele proces als koper heeft meegemaakt, kan ze zich nog beter inleven in haar klanten.

‘Dat je volledig jezelf kunt zijn, dat vind ik belangrijk aan een werkgever’

 

‘Ik werk vier dagen per week bij Dura Vermeer, woon sinds kort in een nieuw huis en ben samen met Mark ouders van Tom (2 jaar). Het is soms best een uitdaging om alle agenda’s op elkaar af te stemmen. Mijn vriend en ik maken goede afspraken om dat allemaal te stroomlijnen en Dura Vermeer werkt daar ook zeker in mee. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat ik met dezelfde energie naar huis ga als waarmee ik ’s ochtends vertrek. En juist die energie is voor mij ontzettend belangrijk om zo’n druk leven vol te houden.

LUISTEREN NAAR AMBITIES

Vijf jaar geleden ben ik bij Dura Vermeer begonnen op de afdeling Klant & Markt, maar na een tijdje miste ik de techniek en het buiten zijn. Nadat ik dat heb aangegeven, kreeg ik de ruimte om te onderzoeken wat beter bij me past. Dat bleek de werkvoorbereiding te zijn en inmiddels werk ik alweer drie jaar als BIM engineer.

Ik heb behoefte om te blijven groeien. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook communicatief en in het begeleiden van mensen. Dura Vermeer biedt mij deze ruimte; zo organiseer ik samen met collega’s voor het tweede jaar een gastcollege, ben ik actief in de ondernemingsraad en heb ik dit jaar een 16-daagse cursus mogen gevolgen op het gebied van communiceren. Daardoor ontwikkel ik steeds weer andere kanten van mezelf. Ik denk na over mijn volgende stap en Dura Vermeer denkt mee.

Met elkaar

Social talk vind ik belangrijk, het zorgt ervoor dat het zakelijke soepeler verloopt.

Volop energie

Ik kom thuis met dezelfde energie als waarmee ik 's-ochtends vertrek.

VAN BOUWER NAAR KOPER

Sinds april hebben we de sleutel van ons nieuwbouwhuis. Het was heel interessant om het gehele proces een keer als “klant” te doorlopen. Wat ik normaal gesproken voor andere mensen creëer, werd nu voor mij gecreëerd. Die ervaring neem ik ook weer mee naar mijn werk. Momenteel zijn we druk met inrichten – uiteraard heb ik alles van tevoren in 3D getekend – waarbij we proberen zoveel mogelijk meubels zelf te maken. Als je met je handen iets precies zo kunt maken zoals je het in je hoofd hebt, voelt dat toch anders dan iets dat je op de woonboulevard koopt. Ik loop dan ook niet weg voor een uitdaging. We moeten bijvoorbeeld nog vloertegels in onze garage leggen en dan denk ik altijd ‘Ik heb dit nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Ik ben continue opzoek naar het leren van nieuwe dingen. Zowel privé als op het werk.

ONDERNEMINGSRAAD

Vorig jaar ben ik door mijn collega’s gekozen om deel te nemen in de ondernemingsraad van Dura Vermeer, hierdoor heb ik in korte tijd veel verschillende collega’s leren kennen. Daarnaast leer ik door mijn deelname in de ondernemingsraad ook meer over de organisatie en het bestuur van Dura Vermeer.

MENSEN BLIJ MAKEN

Ik durf inmiddels wel te stellen dat mijn hart bij woningbouw ligt. Het is heel divers: je bouwt immers nooit hetzelfde want je hebt altijd een andere opdrachtgever. Het eerste moment dat je een bouwplaats bezoekt ligt er nog een weiland, maar je weet dat er een jaar later op die plek zestig woningen staan.

VEEL VOLDOENING

Ik vind het heel gaaf om te zien dat wat in de 3D-modellen ontstaat, uiteindelijk één-op-één de werkelijkheid wordt. Het geeft mij tegelijkertijd ontzettend veel voldoening om samen met een gedreven team iets te maken waar je andere mensen blij mee maakt. Zeker nu ik zelf ook een nieuwbouwhuis heb, weet ik hoe het voelt om jouw huis stapje voor stapje gerealiseerd te zien worden.’

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.