vrijdag 9 juni 2017

In opdracht van gemeente Almere gaat CentralNed het Ondergrondse Afval Transportsysteem (OAT) vernieuwen. Met een nieuw model en nieuwe technische ontwikkelingen maakt CentralNed het systeem 100% beschikbaar, minder storingsgevoelig en wordt ook ondergronds afval scheiden mogelijk.

Gemeente Almere heeft voor deze stap een uniek model ontworpen. CentralNed verzorgt daarbij een nieuwe techniek, waarmee het systeem 100% beschikbaar wordt. Nu gaat een prullenbak die geleegd wordt namelijk op slot. Ook al is dit maar van korte duur, praktisch is het niet. Met het nieuwe model is daar straks geen sprake meer van en kan afval, zelfs tijdens het legen, door bewoners in de containers worden gegooid. Daarnaast gaat door een nieuwe robuustere leegprocedure de storingsgevoeligheid drastisch omlaag.

Tot slot wordt bij de 100 nieuw te plaatsen prullenbakken in het openbaar gebied ook het restafval gescheiden en ondergronds getransporteerd. Gemeente Almere gaat hiervoor aan de slag met drie fracties. Daarmee worden drie soorten afval – PMD (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken), restafval en papier gescheiden en het restafval met het OAT systeem ingezameld. De nieuwe prullenbakken zullen medio september 2017 gereed zijn voor gebruik.

 

CentralNed


Met onze joint venture CentralNed zijn wij de enige licentiehouder in Nederland die OAT’s  aanlegt.  Het systeem bestaat uit afvalinwerpopeningen die met een buizenstelsel zijn verbonden met een eindstation buiten de stad. Vuilniswagens voeren het afval vervolgens af naar de huisvuilcentrale. Het systeem is toepasbaar in openbaar gebied, bij kantoren en bij appartementencomplexen.

 

Bekijk onze vacatures

Projectleider Woningbouw 's-Hertogenbosch

Projectleider Woningbouw

Project-/Tendermanagement | Bouw en Vastgoed

Uitvoerder infra Heerhugowaard

Uitvoerder infra

Productie/Uitvoering | Infra

Kostendeskundige Cruquius

Kostendeskundige

BIM/Werkvoorbereiding/Calculatie | Bouw en Vastgoed

Senior Constructeur Kunstwerken 's-Hertogenbosch/ Hoofddorp

Senior Constructeur Kunstwerken

Ontwerp/Advies/Engineering | Infra

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation