woensdag 15 maart 2017

Dura Vermeer telt met een serie artikelen af naar de Dag van de Veiligheid: vrijdag 17 maart. Lees hoe Fer Collet (55), werknemer van de divisie Infra een held werd door te weigeren een opdracht uit te voeren. Het leverde hem een oorkonde op en een check van 300 euro. “Fer hield voet bij stuk en daarvan ben ik onder de indruk.”

De divisie Infra zet sinds begin 2015 medewerkers en partners in het zonnetje die bijdragen aan de veiligheid op het werk. Werknemers van Dura Vermeer kunnen kandidaten voordragen tijdens de actie ‘Meld een Held’. Dat mag een collega zijn, maar ook een externe adviseur of onderaannemer.

 “Ik kreeg op mijn vakantieadres allemaal felicitaties van collega’s,” vertelt Fer. “Ik begreep niet waarom, maar zij hadden bij een personeelsbijeenkomst gehoord dat ik genomineerd was. Jij een held? Hoe kan dat nou?” grapten ze.

Het was veiligheidskundige Michel Briaire die Fer kort daarvoor had aangedragen. “Fer werkt aan een opslag op een biopropaanfabriek op de Tweede Maasvlakte. Als het alarm afgaat, mogen onze mensen dat niet zelf uitzetten. Dat moet de opdrachtgever doen, nadat hij heeft vastgesteld dat alles veilig is. Toen het alarm op een dag meerdere keren achter elkaar was afgegaan, vroeg de opdrachtgever Fer of hij het alarm de volgende keer niet kon uitzetten. Fer weigerde.”

Een vanzelfsprekende keuze, vindt Fer. “Die man moest steeds op de fiets komen om het alarm uit te zetten. Maar dat is dan jammer. Ik ga daar niet aan beginnen. Voor hetzelfde geld is het net die ene keer wel echt mis.”

Briaire was onder de indruk van deze alerte reactie. “We werken in de petrochemie. Je hebt dus met gevaarlijke stoffen te maken. Fer heeft voet bij stuk gehouden en dat maakt hem een held.”

Omdat hij zelf niet bij de benoeming aanwezig was, heeft Fer de oorkonde en zijn cheque later in de bouwkeet in ontvangst genomen. “De oorkonde hangt boven mijn bed.” Met de geldprijs kocht hij een grote bouwradio. “Voor mij en mijn collega’s. Helaas kan ik hem pas aanzetten op een volgend project. Hier mag dat niet. Vanwege de veiligheid.”

Meld een held

Behalve Fer Collet zijn sinds januari 2015 meer medewerkers, maar ook complete teams tot held benoemd voor hun inspanningen op het gebied van veiligheid. Ken jij ook een collega, leidinggevende, opdrachtgever, adviseur, onderaannemer of iemand anders die deze titel en cheque volgens jou verdient? Nomineer hem of haar op www.meldeenheld.nu

 

Bekijk onze vacatures

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving Utrecht

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving

Stage / Afstuderen | Bouw en Vastgoed

Project Controller  vastgoed Houten

Project Controller vastgoed

Administratief / Financieel | Bouw en Vastgoed

3D- Ontwerper Hoofddorp

3D- Ontwerper

Ontwerp / Advies / Engineering | Infra

Projectvoorbereider Hoofddorp

Projectvoorbereider

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation