Vorige
Nieuws

Dura Vermeer trotse winnaar So You Think You Can Build?!

En de winnaar is… Dura Vermeer met Leven buiten de lijntjes! Met deze woorden werd gistermiddag het harde werk van Dura Vermeer Bouw Hengelo en Dura Vermeer Bouw Zuid beloond. Een winst om trots op te zijn, want van de 94(!) inzendingen konden er slechts drie de winnaar zijn. 

De uitdaging

Woningcorporaties in Nederland staan voor een grote opgave om duizenden nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Woningcorporaties Wonen Zuid, Area, Domijn, Tiwos, Zayaz, Maasvallei, Antares, ZOwonen, Wonen Limburg en Alwel kunnen momenteel geen rendabele nieuwbouwwoning bieden voor 1- en 2 persoonshuishoudens. Samen met Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes deden zij een oproep voor dé innovatiedoorbraak in betaalbare nieuwbouw voor 1- en 2 persoonshuishoudens in drie categorieën:

- PMC-2: Grondgebonden Reguliere Woning
- PMC-2: Grondgebonden Levensloopbestendige Woning
- PMC-7: Gestapelde Levensloopbestendige Woning

Leven buiten de lijntjes

Dura Vermeer Bouw Hengelo en Dura Vermeer Bouw Zuid gingen de uitdaging aan en ontwikkelden Leven buiten de lijntjes voor PMC-2 (Grondgebonden Reguliere Woning). Het resultaat is een slimme, flexibele, efficiënte én betaalbare sociale huurwoning:

Pilotproject

Met een flinke dosis enthousiasme zullen we Leven buiten de lijntjes doorontwikkelen voor een pilotproject met circa 20 woningen. Bij een succesvol resultaat schalen we op om vervolgens een deel van de gebundelde woonopgave van de 10 deelnemende woningcorporaties te realiseren. 

Bedankt voor het vertrouwen: Aedes, Netwerk Conceptueel Bouwen, Wonen Zuid, Area, Woningcorporatie Domijn, Tiwos, Zayaz woningcorporatie, Maasvallei Maastricht, Antares, ZOwonen, Wonen Limburg en Alwel!

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van Leven buiten de lijntjes en ontdekken welke voordelen het jou kan bieden? Schrijf je dan in via de onderstaande knop. 

Ik wil op de hoogte blijven

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.