vrijdag 14 april 2017

Als eerste bouwbedrijf investeert Dura Vermeer Divisie Infra in “Machine Learning”. Data van talloze projecten wordt door een speciaal ontwikkeld neuraal netwerk geanalyseerd. 

Een neuraal netwerk werkt op dezelfde wijze als de hersenen van de mens, maar het kan veel sneller en veel meer data analyseren. Zo kunnen niet zichtbare en zeer complexe patronen worden bloot gelegd. Er wordt momenteel een Proof of Concept uitgevoerd waarbij de resultaten van tenders worden geanalyseerd. Alle data van onze (regionale) tenders van de afgelopen drie jaar zijn door het neurale netwerk geanalyseerd. We doen een serie tests om te kijken of we met het neurale netwerk goede voorspellingen kunnen doen. We willen weten of we op deze manier vooraf een betere inschatting kunnen maken of een tender winnend kan worden afgesloten en of een gewonnen project winst gaat genereren.

Hogere kwaliteit en lagere kosten

Naast deze toepassing is met de grote hoeveelheden data die we tot onze beschikking hebben nog veel meer mogelijk. Machine Learning gaat, in de toekomst, een grote toegevoegde waarde bieden. Niet alleen voor intern gebruik, maar ook voor de klant en de omgeving zijn allerlei toepassingen te bedenken. Het zal leiden tot een hogere kwaliteit, minder fouten en lagere kosten. Dit is slechts een eerste belangrijke stap.
 

Bekijk onze vacatures

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving Rotterdam

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving

Stage / Afstuderen | Bouw en Vastgoed

Senior Controller Houten

Senior Controller

Administratief / Financieel | Bouw en Vastgoed

BIM engineer / werkvoorbereider utiliteitsbouw en woningbouw Amersfoort

BIM engineer / werkvoorbereider utiliteitsbouw en woningbouw

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Stagiair(e) Communicatie en Content Rotterdam

Stagiair(e) Communicatie en Content

Stage / Afstuderen | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation