vrijdag 22 september 2017

Ter ere van de goede samenwerking tijdens de renovatie van de Buitenrustbruggen geeft Dura Vermeer de gemeente Haarlem een bijzonder cadeau. Het betonnen kunstwerk – in de vorm van een stadsbank – werd donderdag 21 september live, op locatie (aan de rand van het Spaarne) geprint. Het cadeau werd in ontvangst genomen door de burgemeester van Haarlem, Jos Wienen.

In een korte speech benadrukte Age Vermeer (Dura Vermeer) het belang van innovatieve technologie zoals 3D betonprinten en bedankte hij de gemeente Haarlem voor de kans om deze techniek te etaleren. Burgemeester Jos Wienen gaf de 3D printer het groene licht door op de startknop te drukken terwijl hij de aanwezigen toesprak: “Wij zijn heel blij met deze primeur voor Haarlem. Met dit bankje kunnen Haarlemmers nog meer genieten van het karakteristieke Spaarne.”

3D Betonprinten

Om dit cadeau te realiseren slaat Dura Vermeer de handen in een met CyBe (specialist in betonprinten) en Inbo (toonaangevende architecten en ontwerpers). “3D betonprinten biedt meer ontwerpvrijheid en maakt unieke vormen en objecten mogelijk,” aldus Rob van der Zwaluw van CyBe. Wilco van Oosten, van Inbo, is het eens met deze claim en voegt er aan toe: “Wij grijpen dit project aan om met een jong team de mogelijkheden van 3D betonprinten te exploreren en de grenzen op te zoeken.” Erik van Doorn, bedrijfsleider bij Dura Vermeer en initiatiefnemer van het project, kijkt terug op een succesvolle samenwerking en is enthousiast over de technologie. “Er zijn nog genoeg uitdagingen voordat we dit grootschalig en structureel kunnen toepassen, maar de meerwaarde staat onomstotelijk vast,” aldus van Doorn. 

Met het oog op de toekomst 

Het kunstwerk wordt geproduceerd met duurzaam beton (32% CO2 reductie ten opzichte van standaard beton). Daarnaast biedt Dura Vermeer de mogelijkheid om het element na 10 jaar op te halen, af te breken en het materiaal her te gebruiken voor nieuwe toepassingen. 

Bekijk onze vacatures

Medewerker backoffice / orderverwerker Showroom THUIS Haarlem

Medewerker backoffice / orderverwerker Showroom THUIS

Kopersadvies / Bewonerscommunicatie | Bouw en Vastgoed

Organisatiedeskundige / Werkvoorbereider Onderhoud en Renovatie Utrecht

Organisatiedeskundige / Werkvoorbereider Onderhoud en Renovatie

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Allround werkvoorbereider BIM Apeldoorn / Arnhem / Amersfoort

Allround werkvoorbereider BIM

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Vestigingsleider Onderhoud en Renovatie Hengelo

Vestigingsleider Onderhoud en Renovatie

Directie | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation