Vorige
Nieuws

Een gebouw met specifieke functionaliteiten die passen bij ontwikkelambities

In de wereld van de industriële biotechnologie is DuPont een vooraanstaande speler. Dagelijks zoekt het bedrijf de beste wetenschappelijke oplossingen voor 's werelds grootste uitdagingen. En dat vraagt om een plek waar iedere medewerker graag komt en zijn werk op een zo hoog mogelijk niveau kan uitvoeren. Hoe realiseer je zo’n omgeving?  

Een hoogwaardig science gebouw kenmerkt zich doorgaans door een hoge duurzaamheidscertificering, specifieke laboratoria-functionaliteiten en geavanceerde ruimten met eigen eisen qua installatieniveau. Maar maakt dat ook een fijne werkomgeving? Om een plek te creëren waar de gebruikers zich optimaal kunnen ontplooien, kropen we bij Dura Vermeer in de huid van DuPont om echt te begrijpen waar de wereldleider naar op zoek is.  

 

Je klant kennen 

De basis van DuPont bestaat uit de hoge ontwikkelambities en het innovatieve karakter van zowel bedrijf als medewerkers. De business unit DuPont Industrial Biosciences kent een lange geschiedenis in het toepassen van biotechnologie voor een breed scala aan innovaties, onder meer in de graanverwerkende industrie, de ontwikkeling van huishoudelijke en verzorgingsproducten, maar ook voedingsmiddelen, dranken en diervoeder – allemaal gericht op een duurzame toekomst. Hoe speciaal is het dan als het nieuwe hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika deze mindset en ambities ook echt reflecteert?  

Met dit in het achterhoofd startten we in 2018 met de ontwikkeling van het nieuwe hypermoderne onderzoekslaboratorium in Leiden. Een kleine 24 maanden verder, precies volgens planning en prognose, verrijst op het Leiden Bio Science Park de nieuwe werkomgeving van DuPont Nutrition & Biosciences.  

 

Een kloppend hart toevoegen  

Van complexe installaties en uitnodigende werkplekken tot een hoogwaardige afwerking: alles komt in het unieke pand samen. In het gebouw wordt onder meer het wereldwijde expertisecentrum voor eiwittechnologie voor industriële toepassingen ondergebracht. Hier wordt gewerkt aan ingrediënten die ons leven gezonder kan maken, maar ook aan mogelijkheden om op lage temperatuur te wassen en het hoogwaardiger maken van diervoeding, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. 

Dit pand ademt wetenschap. Wetenschap die gedeeld mag worden. Het pand is daarom zo ingericht dat mensen elkaar ontmoeten. Het gebouw bestaat uit twee vleugels die verbonden zijn door een voorzieningsblok en samen een trapezium vormen en uitkomen in het atrium: het kloppend hart van het gebouw. 


Een open en innovatief karakter 

De kantoren zijn zo ingericht dat ze ook kunnen dienen als laboratoriumruimte, mocht opschalen nodig zijn. En dankzij slimme looproutes, brede podiumtrappen en de strategische coffee corner staat verbinding en ontmoeting centraal. Een bezoeker krijgt met één wandeling een volledig beeld van de activiteiten van DuPont. Een medewerker ziet zo altijd zijn collega’s in een ander gedeelte van het pand. Dankzij het ontwerp met veel glas is te zien wat er achter de gevels gebeurt; onderzoek naar oplossingen die de industrie en het dagelijks leven transformeren. Een transparant en flexibel gebouw dus, boordevol innovatie en met een eigen karakter. Precies zoals DuPont. Een ware match.   

Hans de Nobel

“Je hebt wel ideeën over een gebouw dat ruim en inspirerend is. Maar of je dat ook werkelijk krijgt, dat weet je niet. Maar nu ik door het gebouw loop, voldoet het echt aan wat wij hoopten dat we voor elkaar zouden krijgen. Een inspirerend, duurzaam gebouw, wat uitnodigt om samen te werken. Om interactie tussen mensen te stimuleren en om nieuwe creatieve ideeën te bedenken voor problemen voor de toekomst.”

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!