maandag 19 juni 2017

In opdracht van AlleeWonen voert Dura Vermeer groot onderhoud uit aan flat ‘Moerwijkzicht’ aan de Jan Darkennisstraat in Breda, een complex met 241 woningen. De werkzaamheden bestaan onder meer uit aanpassing van de verwarming naar een individueel warmtesysteem met een eigen afleverset. De gasaansluiting wordt hierbij afgesloten.

Daarnaast is er een aanpassing van de ventilatie, verbeteren van de energieprestatie van de schil door betere isolatie van de gevelpanelen, betere kierafdichting, nieuwe voordeuren en vooral een enorme hoeveelheid schilderwerk aan de betonnen geveldelen.

Draagvlak bewoners

De belangrijkste uitdagingen voor het project zijn het uitvoeringstempo, 24 woningen per week (twee strangen van 12 woonlagen) en de communicatie met  21 verschillende nationaliteiten. De basis voor een geslaagde communicatie is gelegd door zo’n 25 bewoners, etagecontactpersonen genoemd. Zij hebben zich ruim driekwart jaar intensief ingezet om andere bewoners in hun flat op de hoogte te houden van nieuws rondom het project. Zij informeerden hun medebewoners, maar haalden ook vragen op die leefden in de flat. Ook bij het behalen van het benodigde draagvlak van 70% hebben zij ervoor gezorgd dat hun buren naar de modelwoning kwamen voor meer uitleg en het bekijken van onder andere de warmte-afleverset. 

Oplevering

Het streven is om voor het einde van 2017 helemaal klaar te zijn met het onderhoud. 

 

 

 Met het neerhalen van een metershoog spandoek met de tekst ‘Wij zijn gestart’ werd de start van het groot onderhoud officieel ingeluid. ​

Bekijk onze vacatures

Verkoper keukens / woonadviseur Showroom THUIS Haarlem

Verkoper keukens / woonadviseur Showroom THUIS

Kopersadvies / Bewonerscommunicatie | Bouw en Vastgoed

Commercieel medewerker backoffice Showroom THUIS Haarlem

Commercieel medewerker backoffice Showroom THUIS

Kopersadvies / Bewonerscommunicatie | Bouw en Vastgoed

Verkeerskundig Adviseur Hoofddorp

Verkeerskundig Adviseur

Ontwerp / Advies / Engineering | Infra

Projectleider woningbouw renovatie en transformatie Rotterdam

Projectleider woningbouw renovatie en transformatie

Project- / Tendermanagement | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation