maandag 20 maart 2017

Gebaseerd op de zogenoemde kluswoningen in grote steden heeft Dura Vermeer een nieuwbouwvariant ontwikkeld: het lofthuis. Deze kluswoning 2.0 heeft al het leuke van een kluswoning en alle gemakken van een nieuwbouwhuis. De eerste vijf lofthuizen zijn onlangs in Rijswijk opgeleverd.

Toen grote steden tijdens de crisis vervallen huizen als kluswoningen op de markt brachten, bleek dat een schot in de roos. De huizen waren enorm in trek en zijn dat nog steeds. Hoewel het om bestaande woningen gaat, kunnen kopers ze naar eigen smaak inrichten en vaak ook indelen. Soms staan alleen de buitenmuren nog.

Geïnspireerd door het succes van de kluswoningen bedacht Dura Vermeer het lofthuis. “Het is een woning waarbij de koper nog meer keuzevrijheid heeft dan bij een gewoon nieuwbouwhuis al het geval is,” zegt Dick Boelen, directeur bij Dura Vermeer. “Maar je ervaart wel de gemakken van nieuwbouw, zoals goede isolatie.”

Het concept is eenvoudig. Dura Vermeer legt de fundering en bouwt daarop voor de koper een casco woning. Water, elektra en eventueel gasleidingen zijn aangelegd. Daarna is het aan de eigenaar om de woning af te maken. “Dat gaat verder dan het uitkiezen van het sanitair, de keuken of de badkamer,” zegt Boelen. “In het lofthuis bepaalt de koper welke kamer waar komt om vervolgens binnenwanden, trapgaten en trappen aan te leggen.” 

De eerste vijf lofthuizen zijn onlangs opgeleverd in de Tuinen van Sion, onderdeel van het project RijswijkBuiten. Het zijn ruime 3-laags stadsvilla’s met een woonoppervlakte van zo’n 188 vierkante meter en een diepe tuin.

Hoewel de ruimte voor eigen inbreng bij een lofthuis groot is, zullen er altijd spelregels zijn waaraan de koper zich dient te houden. Deze regels hebben bijvoorbeeld betrekking op de periode waarin een huis moet zijn ‘afgebouwd’. Boelen: “En in een duurzame wijk als RijswijkBuiten zijn de kopers van onze lofthuizen bijvoorbeeld verplicht om energiezuinige maatregelen te treffen.”

Uiteraard helpt Dura Vermeer kopers van een lofthuis door handvatten te bieden en de spelregels en randvoorwaarden goed uit te leggen.

De lofthuizen in Rijswijk zijn voor 265.000 euro verkocht. Gemiddeld kostte het afbouwen van de woning nog een ton. Volgens Boelen doet een koper er het verstandig aan om vooraf goed te bepalen wat hij wil om zo een goede inschatting te kunnen maken van de kosten.

Nu de eerste lofthuizen in Rijswijk zijn opgeleverd, heeft Dura Vermeer concrete plannen om ze ook in Haarlem en Spijkenisse te bouwen. Volgens Boelen is dat nog maar het begin: “De kluswoning 2.0 heeft een enorme potentie. Bij een nieuwbouwwoning is al volop ruimte is voor eigen inbreng, maar dat gaat sommige mensen nu eenmaal niet ver genoeg. Zij willen nog meer keuzevrijheid. Bij de loftwoning heb je die volop.”

Bekijk onze vacatures

Project Controller  vastgoed Houten

Project Controller vastgoed

Administratief / Financieel | Bouw en Vastgoed

Hoofduitvoerder Cruquius

Hoofduitvoerder

Productie / Uitvoering | Infra

Commercieel medewerker backoffice Showroom THUIS Haarlem

Commercieel medewerker backoffice Showroom THUIS

Kopersadvies / Bewonerscommunicatie | Bouw en Vastgoed

Stagiair(e) Civiel bedrijfskundige Rotterdam

Stagiair(e) Civiel bedrijfskundige

Stage / Afstuderen | Infra

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation