vrijdag 10 maart 2017

De Rotterdamse Wilhelminakade is eind 2017 een iconisch gebouw rijker. Het regionale KPN-kantoor wordt omgebouwd tot hoofdkantoor van het telecombedrijf en transformeert tot een moderne eyecatcher. Dura Vermeer en Bosman Installatietechniek voeren de klus uit. De bouw start eind maart. 

Eind maart wordt begonnen met de bouw van een nieuwe, hoofdzakelijk glazen terminal. Hierdoor verandert het gebouw in een moderne eyecatcher. ”Er komt zo’n 5.000  vierkante meter nieuwbouw, met onder meer een auditorium, horeca en een experience center waar verbinding met de geschiedenis, het heden en de toekomst van KPN centraal staan. Dit deel van het pand wordt voor iedereen toegankelijk,” zegt Norbert Lansbergen, projectleider bij Dura Vermeer.

Als de nieuwbouw op de onderste verdiepingen nog in volle gang is, begint Dura Vermeer met de renovatie van bovenliggende verdiepingen. “In twee fases vervangen we de bestaande kantoorvloeren voor grote open flexibele werkruimtes met een moderne robuuste uitstraling.” 

Tijdens de renovatie blijven zo’n 600 medewerkers van KPN in het gebouw doorwerken. Communicatie en afstemming met de gebruikers is essentieel bij een pand dat tijdens een renovatie in gebruik is. Volgens de planning worden de eerste twaalf gerenoveerde verdiepingen eind juli 2017 opgeleverd. Verdieping 13 tot en met 22 volgen in september in de tweede fase. De nieuwbouw zal naar verwachting in december klaar zijn. 

“Het gebouw ziet er straks helemaal anders uit. De nieuwe entree wordt een moderne eyecatcher aan de voet van de Erasmusbrug. Door een nieuwe ronde glazen vliesgevel krijgt het pand een van de mooiste gevels van de stad. Kortom: vanaf 2018 werkt KPN vanuit een van de mooiste gebouwen van Rotterdam,” aldus Lansbergen.


Beeldmateriaal: copyright V8 architects 

Bekijk onze vacatures

Uitvoerder Onderhoud en Renovatie (utiliteitsbouw en woningbouw) Amsterdam

Uitvoerder Onderhoud en Renovatie (utiliteitsbouw en woningbouw)

Productie / Uitvoering | Bouw en Vastgoed

BIM programmeur Rotterdam

BIM programmeur

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Senior Constructeur Kunstwerken 's-Hertogenbosch/ Hoofddorp

Senior Constructeur Kunstwerken

Ontwerp / Advies / Engineering | Infra

Moderne uitvoerder bouw Rotterdam

Moderne uitvoerder bouw

Productie / Uitvoering | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation