maandag 20 februari 2017

Een ‘te ver en lelijk’ gemoderniseerd kantoorpand bij de Amsterdamse Zuidas krijgt van Dura Vermeer de oorspronkelijke, stoere uitstraling terug. Behalve de esthetische update wordt het gebouw van eigenaar Maarsen Groep aan de Peter van Anrooijstraat ook toekomstbestendig gemaakt.

De renovatie is in volle gang en gebeurt grondig. “Eigenlijk alleen het betonnen casco van de circa 4.000 vierkante meter kantoorruimte is blijven staan. Verder wordt alles vervangen,” zegt Cock Geerlings, bedrijfsleider bij Dura Vermeer O&R Midden West BV.

Een uitdagende klus, want opdrachtgever Maarsen Groep heeft specifieke wensen. “Het gebouw was lelijk gemoderniseerd. Op verzoek geven wij het weer de industriële, karakteristieke uitstraling van vroeger terug.” 

Hiervoor wordt de bestaande gevel van uitgewassen grind gereinigd. De kozijnen krijgen weer de ‘smalle stalen look’ van vroeger. “Ook de lelijke zonwering verdwijnt. We brengen zonwerend glas aan. Plafonds plaatsen we niet, het casco blijft dus bijna volledig zichtbaar. Net als de meeste installaties.”

De kelder van het gebouw wordt volledig omgebouwd tot parkeergarage. “Daardoor kunnen we het parkeerdek transformeren tot kantoorruimte met een buitenterras.”

De opdrachtgever wil naast de oude uitstraling ook een gebouw met energielabel A. “Wij hebben Maarsen Groep in het verleden al eens geadviseerd over een labelverbetering voor dit pand,” zegt Geerlings. “Nadat de zittende huurder had opgezegd, hebben we dat plan uitgewerkt en nu kunnen we een A-label realiseren.”

De duurzaamheid wordt deels behaald door extra isolatie aan te brengen. En deels door alle puien, beglazing én installaties te vervangen. “In het gerenoveerde maken we gebruik van nieuwe technieken voor verwarming en koeling.”  

Het kantoorpand wordt tussen maart en mei in delen opgeleverd. Medio 2017 betrekt IPG Mediabrands het gerenoveerde gebouw.

Bekijk onze vacatures

stagiair(e) calculatie Hoofddorp

stagiair(e) calculatie

Stage / Afstuderen | Infra

Uitvoerder woningbouw (regio Zuid-Holland) Rotterdam

Uitvoerder woningbouw (regio Zuid-Holland)

Productie / Uitvoering | Bouw en Vastgoed

Medewerker beheer en onderhoud Rotterdam

Medewerker beheer en onderhoud

Administratief / Financieel | Bouw en Vastgoed

Organisatiedeskundige/Senior Werkvoorbereider Onderhoud en Renovatie Utrecht

Organisatiedeskundige/Senior Werkvoorbereider Onderhoud en Renovatie

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation