donderdag 29 juni 2017

Woningcorporatie Lefier en bouwpartner Dura Vermeer gaan 323 ééngezinswoningen en appartementen in Stadskanaal en Groningen verbeteren naar Nul-op-de-Meter. Op 28 juni tekenden Lefier en Dura Vermeer in Stadskanaal op feestelijke wijze de samenwerkingsovereenkomst voor dit grootschalig duurzaamheidsproject. 

Bewoners ontzorgen

Voor bewoners betekent de renovatie een forse ingreep en gedurende een aantal weken hebben ze te maken met overlast. Dat dit veel impact heeft op het woongenot van bewoners realiseren Dura Vermeer en Lefier zich en stellen daarom in de renovatieplannen altijd de bewoner voorop. Vanaf het begin informeren ze de bewoners over de renovatieplannen. Dit gebeurt o.a. met huisbezoeken. Tijdens deze bezoeken bespreken Dura Vermeer en Lefier de gevolgen van de plannen voor de bewoners. Daarna kunnen bewoners aangeven of ze akkoord gaan met het plan. Als 70% van de bewoners instemt, wordt de verbetering uitgevoerd. Uit ervaring weten Dura Vermeer en Lefier dat door bewoners actief te betrekken bij het traject de tevredenheid over het hele traject en het eindresultaat zeer hoog is.  

Nul-op-de-Meter

Op verschillende locaties in Nederland werkt Dura Vermeer hard aan renovatieprojecten waarbij bewoners een lage energienota ontvangen. Stijn Daniëls, directeur Dura Vermeer: “Door slimme technologische oplossingen (waaronder zonnepanelen, een warmtepomp, kant- en klare gevels, daken en installaties) toe te passen, kunnen we de energieprestatie Nul-op-de-Meter garanderen voor de komende 40 jaar”.

Lefier zet zich in voor duurzame en comfortabele woningen. Pieter Witzenburg, directeur Vastgoed Lefier: “We willen een forse verduurzamingsslag maken. Met dit grote project komen we dichter bij onze doelstelling om ons gehele bezit energieneutraal te maken. Minstens zo belangrijk zijn de voordelen voor onze huurders.” Door woningen uit de jaren ’60 en ’70 woningen te renoveren naar Nul-op-de-Meter-woningen probeert Lefier de energierekening voor huurders gelijk te houden of lager  te krijgen en de bewoners meer comfort te bieden.

Aanpak 323 woningen

Alle 323 woningen krijgen een nieuw ventilatie- en verwarmingssysteem, nieuwe geïsoleerde gevels, kozijnen, ramen en een nieuw dak met zonnepanelen. Deze ingrepen maken van de woningen energiezuinige Nul-op-de-Meter woningen. In Stadskanaal gaat het om 203 eengezinswoningen in de wijk Maarswold en in Groningen pakken Dura Vermeer en Lefier 120 appartementen in de wijk Paddepoel aan. 

Bekijk onze vacatures

trainee bouw en vastgoed omgeving Den Bosch 's-Hertogenbosch

trainee bouw en vastgoed omgeving Den Bosch

Trainee | Bouw en Vastgoed

Werkvoorbereider renovatie en transformatie 's-Hertogenbosch

Werkvoorbereider renovatie en transformatie

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Kostprijsdeskundige Rail Utrecht / Hoofddorp

Kostprijsdeskundige Rail

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

stagiair(e) renovatie Erasmus MC Rotterdam

stagiair(e) renovatie Erasmus MC

Stage / Afstuderen | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation