maandag 4 september 2017

Dura Vermeer werkt in opdracht van Lelystad Airport aan de uitbreiding van de lucht- en landzijdige infrastructuur voor de nieuwe luchthaven van Lelystad. Ten behoeve van de verlenging van de start- en landingsbaan is over een lengte van 450 meter het middelste deel van de nieuwe start- en landingsbaan in een continu fase gerealiseerd. Vanaf maandag 4 september is dit nieuwe deel beschikbaar voor het vliegverkeer.

De laatste fase

‘Er is gedurende de afgelopen 2 weken 24 uur per dag 7 dagen in de week met 100 medewerkers  gewerkt’, aldus projectmanager Frank Mollenhof. Het bestaande asfalt, evenals de fundering en de kabels en leidingen, zijn verwijderd. Er is nieuw riool gelegd, de kabels voor de nieuwe verlichting zijn aangebracht, de ondergrond bestaande uit klei is gestabiliseerd en daarop is fundering aangebracht. Dit deel van de start- en landingsbaan is voorzien 8500 ton asfalt. Na Groningen Eelde Airport is dit de tweede luchthaven in Nederland welke wordt voorzien van een Skypave deklaag, een asfaltproduct met de juiste eigenschappen voor start- en landingsbanen. Mollenhof: ‘Met de realisatie van dit deel gaan we naar de laatste bouwfase van het werk’.

In zes verschillende fasen bouwt Dura Vermeer de gehele huidige luchthaven om van een 1250 meter baan naar een nieuwe 2400 meter start- en landingsbaan, 3300 meter taxibanen, vier vliegtuig opstelplaatsen, twee keer 900 meter aanvliegverlichting en een parkeerterrein met 3200 parkeerplaatsen. Vanaf 1 april 2018 is Dura Vermeer ook verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de luchthaven.

Ontwikkeling Lelystad Airport

Om de economische functie van Schiphol te behouden en te versterken, is afgesproken Lelystad Airport selectief te ontwikkelen. Lelystad Airport gaat de groei op Schiphol ondersteunen als alternatief voor het niet-mainportgebonden verkeer. Lelystad Airport wordt gefaseerd ontwikkeld voor vluchten naar Europese (toeristische) steden en regio's. Kijk voor meer informatie over het project op www.infrastructuurlelystadairport.nl.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation