maandag 25 september 2017

Na een week hard werken in een glazen truck werd afgelopen vrijdagmiddag Fleur voorgesteld. Fleur is de naam van een prototype app voor het Ondergronds Afval Transportsysteem (OAT) van CentralNed en het resultaat van een week lang samenwerken met SAP. De app is bedoeld om gemeenten en gebruikers te ondersteunen bij het verzamelen en scheiden van afval. Het doel van de app is om afvalscheiding leuker, persoonlijker en gemakkelijker te maken. CentralNed en SAP laten hiermee zien dat er in korte tijd successen geboekt kunnen worden op het gebied van innovatie.

Met de app krijg je als consument inzicht in je eigen proces van afvalscheiding, kun je precies zien waar je meer of minder afval van produceert en ontvang je tips en tricks over het scheiden van afval. Aan de andere kant willen gemeenten graag inzicht in afvalscheiding, maar niet op individueel niveau. Het is voor hen interessant dat zij inzicht krijgen in de gegevens van alle gebruikers in de gemeente. Door de gegevens van ‘Fleur’ te combineren met gegevens van bijvoorbeeld het CBS kunnen gemeenten meer inzicht krijgen in afvalscheidingspercentages per bevolkingsgroep. Inzichten in afvalscheiding per demografie maakt het mogelijk om gerichter beleid te ontwikkelen.

Verantwoordelijkheid nemen

Het is aan ons om in te spelen op veranderingen en innovaties en te zoeken naar antwoorden op vragen die nog niet gesteld zijn. “Als bouwer heb je een verantwoordelijk naar de omgeving, opdrachtgevers en stakeholders. Het is aan ons om daar kansen in te zien en deze te benutten rondom huidige ontwikkelingen en trends”, aldus Ruben Verbaan, business development manager bij Dura Vermeer.

Run Live Truck SAP

Door een innovatief idee binnen vijf dagen naar een werkend prototype te brengen, helpt SAP haar klanten te innoveren. Door het proces binnen een glazen truck te laten plaatsvinden, wordt innovatie écht zichtbaar. Daarmee wil SAP organisaties inspireren om hun eigen innovatieve ideeën een stap verder te brengen. De truck wordt gesponsord door Amazon Web Services en Intel.

CentralNed

CentralNed is de enige licentiehouder in Nederland dat OAT's aanlegt en heeft dit al gedaan in Almere en Arnhem. Het OAT bevat afvalinwerpopeningen dat met een buizenstelsel is verbonden met een eindstation buiten de stad, waar vuilniswagens het afval afvoeren naar de huisvuilcentrale.

 

 

Bekijk onze vacatures

Werkvoorbereider BIM (Woningbouw) 's-Hertogenbosch

Werkvoorbereider BIM (Woningbouw)

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Organisatiedeskundige / Werkvoorbereider Onderhoud en Renovatie Utrecht

Organisatiedeskundige / Werkvoorbereider Onderhoud en Renovatie

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Verkoopmanager Hengelo

Verkoopmanager

Marketing / Communicatie / Sales | Bouw en Vastgoed

Werkvoorbereider BIM Cruquius

Werkvoorbereider BIM

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation