dinsdag 31 maart 2015

Op de linkeronderarm van Job Dura prijkt sinds vanavond een zogenoemde ‘Memorial Tattoo’ met het opschrift ‘Dura Vermeer 1855 – 2015 (160 jaar)’. Overgehouden aan de officiële opening van het gerenoveerde winkelpand van Tattoo Bob aan het Deliplein in het Rotterdamse Katendrecht.

 

 

Tijdens een korte toespraak liet de voorzitter van de Raad van Bestuur zich ontvallen, dat het in Katendrecht exact 160 jaar geleden was dat de eerste generatie Dura en tevens naamgenoot er een timmerwinkel begon. Na de renovatie van Theater Walhalla dat zich aan de overzijde van Tattoo Bob bevindt, is hij er trots op dat Dura Vermeer dit keer de klantenzaak van Neerlands bekendste tattoo-artiest mocht renoveren. 

‘Tattoo Bob is een icoon in Rotterdam en ver daarbuiten. En nét als Dura Vermeer een echt familiebedrijf. Waar veel ondernemers Katendrecht op een gegeven moment de rug toekeerden, bleef dit bedrijf geloven in de potentie van dit gebied en heeft het “De Kaap” met zijn tatooeerkunsten letterlijk op de kaart gezet. Drijvende kracht achter Tattoo Bob, eigenaar Bob Moelker, was geraakt door deze opmerking en bood hem daarop spontaan aan een tattoo te zetten, ‘om de historische relatie kracht bij te zetten en op artistieke wijze te vereeuwigen’.

Niet lang nadenken

Lang hoefde de topman niet na te denken over het aanbod van de enig overgebleven tattookunstenaar op de Rotterdamse Kaap. Zonder aarzeling en onder luid applaus van het aanwezige publiek nam hij plaats op één van de ligstoelen om de tatoeage persoonlijk door Tattoo Bob te laten zetten. Het resultaat is een zogenoemde ‘Memorial Tattoo’ van Dura Vermeer. Job Dura is blij met het eindresultaat: ‘Een stukje vakmanschap van een man die tatoeëren tot een levenskunst heeft gemaakt’.Bekijk hier de voorbereidingen voor het zetten van de tattoo van Job Dura.

Bekijk hier het zetten van de tattoo van Job Dura.

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation