woensdag 23 maart 2016

Het nul-op-de-meter-renovatieconcept voor gestapelde bouw van Dura Vermeer heeft de Duurzaam Bouwen Award gewonnen. Zowel de jury- als de publieksprijs werden binnen gesleept tijdens Building Holland in de RAI. De jury had als uitleg: Dura Vermeer heeft een goed doordacht renovatieconcept dat zich inmiddels ook in de praktijk bewezen heeft.

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards belonen de inzet van koplopers die laten zien dat goede samenwerking de sleutel tot succesvolle projecten is. André Köster, directeur Dura Vermeer: “We zijn er trots op dat we deze award hebben gewonnen. Samen met Lefier en KleinPoelhuis hebben we voor een goed proces en tevreden bewoners gezorgd. Wij streven ernaar om van zoveel mogelijk bestaande woningen nul-op-de-meter woningen te maken. Daarom investeren we niet alleen in de renovatie zelf, maar ook in onderzoek naar de processen.” Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van woningcorporatie Lefier feliciteert Dura Vermeer met de behaalde prijs en is zeer content met de samenwerking en de nul-op-de-meter woningen. “Dit biedt veel perspectief voor de volgende 120 woningen in de wijk.”   

Eerste nul-op-de-meter renovatie in hoogbouw

Dura Vermeer presenteerde haar concept op basis van de eerste gerenoveerde portieketageflats naar nul-op-de-meter in het kader van de Stroomversnelling. In de wijk Paddepoel in Groningen kregen 48 woningen een compleet nieuwe gevel die geplaatst is over de bestaande gevel. Daarnaast zijn de woningen nu all-electric en voorzien van een warmteterugwin-installatie, warmtepomp, elektrische kookvoorziening, kunststof kozijnen met driedubbel glas en is het balkon een binnenbalkon geworden. De beide daken zijn voorzien van in totaal 1.100 zonnepanelen. Dura Vermeer heeft een langlopende prestatieverbintenis van 40 jaar gesloten met woningcorporatie Lefier.

Bekijk de film van de uitreiking

Bekijk onze vacatures

Projectleider Utiliteitsbouw Houten

Projectleider Utiliteitsbouw

Projectleiding | Bouw en Vastgoed

Senior Constructeur Kunstwerken 's-Hertogenbosch/ Hoofddorp

Senior Constructeur Kunstwerken

Ontwerp / Advies / Engineering | Infra

stagiair(e) Civiele Techniek in Flevoland Almere

stagiair(e) Civiele Techniek in Flevoland

Stage / Afstuderen | Bouw en Vastgoed

Werkvoorbereider onderhoud en renovatie Rotterdam

Werkvoorbereider onderhoud en renovatie

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation