woensdag 11 oktober 2017

Vandaag maakte De Betonvereniging bekend dat de projecten Lammermarkt en Velsertunnel genomineerd zijn voor de Betonprijs 2017. Op woensdag 15 november worden de winnaars uit de verschillende categorieën bekend gemaakt tijdens het Betonprijsdiner.

Jury rapport Lammermarkt

De combinatie van diverse ontwerptechnische, constructieve en uitvoeringsrisico's maakt dit project bijzonder. De diepte van de garage en de wijze waarop deze waterdicht is gemaakt, vonden zij een bijzonder element. Ook de combinatie van beton en prefab beton, de binnenstedelijke locatie en de cilindervorm maakte het project volgens hen uitvoeringstechnisch complex.

Jury rapport Velsertunnel

De jury geeft aan onder de indruk te zijn van de technische uitwerking en de verbeteringen die in de tunnel zijn aangebracht. Daarnaast zijn zij ook te spreken over het handhaven van de karakteristieke lichtroosters en ventilatieroosters en over de wijze waarop de verwachte maatschappelijke overlast van het project tot een minimum is gebleven. Daarnaast zien zij het renoveren van een 60-jarige tunnel volgens de eisen van de hedendaagse landelijke Tunnelstandaard als een enorme uitdaging. Met name vanwege de belangrijke functie die deze tunnel heeft in het hoofdwegennet.

Kijk voor meer informatie over de Betonprijs op www.betonvereniging.nl

Bekijk onze vacatures

Ervaren kostprijsdeskundige Rotterdam

Ervaren kostprijsdeskundige

BIM/Werkvoorbereiding/Calculatie | Infra

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving Rotterdam

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving

Stage/Afstuderen | Bouw en Vastgoed

Senior Constructeur Kunstwerken 's-Hertogenbosch/ Hoofddorp

Senior Constructeur Kunstwerken

Ontwerp/Advies/Engineering | Infra

BIM Engineer / Werkvoorbereider Hengelo

BIM Engineer / Werkvoorbereider

BIM/Werkvoorbereiding/Calculatie | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation