maandag 19 juni 2017

De belangrijke verkeersader Raamweg-Koningskade in Den Haag is na drie maanden werkzaamheden dit weekend weer opengesteld. Dat is ongeveer 1 week eerder dan aangekondigd. Vlot verlopen werkzaamheden maken de vervroegde openstelling mogelijk. 

Op de Raamweg-Koningskade, waar dagelijks zo’n 60.000 voertuigen overheen rijden, waren sinds eind maart ingrijpende werkzaamheden aan het riool. Hiervoor moest de weg eerst 4 weken dicht richting de A12. Daarna volgden 8 weken dat de Raamweg-Koningskade in beide richtingen was afgesloten.

Weinig tegenvallers

De reden dat de weg eerder open gaat dan verwacht, is dat de werkzaamheden nauwelijks vertraging opliepen door onverwachte tegenvallers. De extra tijd die hiervoor was uitgetrokken, bleek niet nodig. 'Natuurlijk kwamen we onder de grond af en toe verrassingen tegen', zegt wethouder Tom De Bruijn (Verkeer). 'Zo bleek het oude riool op sommige plaatsen moeilijk te verwijderen. Maar dit hebben we allemaal kunnen oplossen zonder dat we uit de planning liepen. De bouwers van Dura Vermeer hebben hard gewerkt om dat voor elkaar te boksen.' 

Werkzaamheden

In opdracht van gemeente Den Haag voert  Dura Vermeer vanaf het voorjaar van 2017 groot onderhoud uit aan de belangrijke verkeersader Raamweg-Koningskade. De Raamweg is dan ruim twee maanden grotendeels afgesloten. Ook zijn er afsluitingen op onder meer de Koningskade. Het riool dat onder de weg ligt, is op sommige plaatsen al bijna 100 jaar oud. Omdat de buizen meer dan vier meter diep liggen, moet hiervoor de hele weg opengebroken worden. We vernieuwen dan gelijk ook het asfalt.

Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, werken we tijdens de afsluiting met dubbele shifts aan dit project zodat we langere dagen kunnen maken. Ook zijn we steeds op zaterdag aan de slag. Een aantal weekenden gaat het werk 24/7 door. Alles om het werk op de doorgaande route voor het zomerseizoen klaar te hebben.

Wassenaarseweg

Met de opening van de Raamweg-Koningskade is de hinder voor het doorgaande verkeer weliswaar voorbij, maar voor Benoordenhout geldt dat nog niet. Tot eind augustus 2017 is Dura Vermeer op de Wassenaarseweg en Oostduinlaan bezig om het riool te vervangen. Alle informatie over de werkzaamheden op de Wassenaarseweg-Oostduinlaan is te vinden op www.raamwegdenhaag.nl.


 

Bekijk onze vacatures

Kostprijsdeskundige civiel 's-Hertogenbosch

Kostprijsdeskundige civiel

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

Werkvoorbereider BIM 's-Hertogenbosch

Werkvoorbereider BIM

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Projectleider Woningbouw 's-Hertogenbosch

Projectleider Woningbouw

Project- / Tendermanagement | Bouw en Vastgoed

Werkvoorbereider onderhoud en renovatie Rotterdam

Werkvoorbereider onderhoud en renovatie

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation