woensdag 7 juni 2017

Bouw- en ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en M.J. De Nijs start deze week met de bouw van de overkluizing van Pontsteiger, een 90 meter hoog appartementencomplex dat in de Amsterdamse Houthaven verrijst.

De overkluizing bestaat uit een stalen brug van 9 meter hoge en 45 meter lange spanten, die op een hoogte van 65 meter boven water de twee woontorens in aanbouw met elkaar moeten verbinden. De spanten worden per boot aangeleverd en vanaf de kade met een hijskraan ingehesen. Door deze verbinding krijgt Pontsteiger zijn definitieve vorm, een iconische toegangspoort naar de Houthaven in het IJ in Amsterdam.

Over project Pontsteiger

Bouw- en ontwikkelcombinatie Dura Vermeer en M.J. De Nijs ontwikkelt en realiseert met Pontsteiger een bijzonder project aan het IJ in Amsterdam: een 90 meter hoog appartementencomplex aan het water, dat bestaat uit twee woontorens die door middel van een overkluizing met elkaar verbonden zijn. Het appartementencomplex bestaat uit 252 huurappartementen (vrije sector) van vastgoedbelegger Bouwinvest, 66 spectaculaire penthouses (waarvan nog enkele te koop zijn), ca. 1.500 m² commerciële ruimte, 323 parkeerplaatsen en 28 ligplaatsen voor boten.

 

Bekijk onze vacatures

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving Utrecht

Stagiair(e) Graphic design/ Vormgeving

Stage/Afstuderen | Bouw en Vastgoed

Kostprijsdeskundige Rail Utrecht / Hoofddorp

Kostprijsdeskundige Rail

BIM/Werkvoorbereiding/Calculatie | Infra

Projectleider Woningbouw 's-Hertogenbosch

Projectleider Woningbouw

Project-/Tendermanagement | Bouw en Vastgoed

Afstudeerstage: BIM civiel/wegen Cruquius

Afstudeerstage: BIM civiel/wegen

Stage/Afstuderen | Infra

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation