vrijdag 9 juni 2017

Op symbolische wijze is afgelopen woensdag het startschot gegeven voor de aanleg van de Verlengde Helakkerstraat. Slechts drie maanden neemt de aanleg in beslag. 'Een groot contrast met de jaren van voorbereiding', laat wethouder Martien de Bruijn weten terwijl hij samen met Davy d’Olieslagers van Dura Vermeer Infra Regio Zuid West de graafmachine aanstuurt.

De Verlengde Helakkerstraat is één van de 11 tracés die samen de omleiding Rucphen-Sprundel-St. Willebrord maken. De aanleg van de omleidingsroute is noodzakelijk om de kernen van deze plaatsen te ontlasten. Behalve dit doel zorgt de weg voor een betere bereikbaarheid voor bedrijven, recreatievoorzieningen en de gemeente in de Binnentuin en levert het een betere regionale verbinding op tussen de A58 en Zundert / de Belgische grens (E19). Eerder al realiseerde Dura Vermeer Infra Regio Zuid West een ander deel van het tracé. 

'Op 27 mei 2013 is met de Provincie de overeenkomst gesloten. De Oost-West verbinding werd beraamd op 12,4 miljoen euro, waarvan de Provincie de helft betaalt. Na deze toezegging is er achter de schermen heel hard gewerkt om de omleidingsroute te kunnen realiseren', vat De Bruijn samen. 'En daarom ben ik ook wel trots op deze start. Een project dat uiteindelijk zonder formele procedures is bereikt. We beseffen de impact op de betrokken gezinnen. Het heeft tijd gekost, maar gelukkig zijn we met alle partijen in goede overeenstemming tot een compromis gekomen waarbij onteigeningen bespaard zijn gebleven.'
 

Bekijk onze vacatures

Projectleider Onderhoud en Renovatie (grote utiliteitsbouwprojecten) Utrecht

Projectleider Onderhoud en Renovatie (grote utiliteitsbouwprojecten)

Productie / Uitvoering | Bouw en Vastgoed

Ervaren kostprijsdeskundige Rotterdam

Ervaren kostprijsdeskundige

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

Werkvoorbereider onderhoud en renovatie Rotterdam

Werkvoorbereider onderhoud en renovatie

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

Projectvoorbereider Hoofddorp

Projectvoorbereider

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation