woensdag 5 april 2017

Afgelopen maandag is bouwcombinatie Parkway6 (Dura Vermeer, BESIX, John Laing en Rebel Valley) met de verbreding van de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost gestart. De komende twee maanden krijgt de snelweg eerst een kwaliteitsverbetering, zodat herstelwerkzaamheden tijdens de verbreding beperkt blijven. Daarnaast wordt er een extra rijstrook aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad, waardoor het verkeer vanuit Amsterdam (A1) richting Lelystad beter doorstroomt.

Door de kwaliteitsverbetering nu uit te voeren, worden herstelwerkzaamheden aan de weg tijdens de verbreding zoveel mogelijk beperkt. We vervangen asfalt en belijning, de afwatering van de weg wordt verbeterd en vangrails worden hersteld. Ook wordt een deel van de bestaande verlichting in de middenberm vervangen door nieuwe masten voorzien van LED-verlichting. Hinder voor het verkeer wordt beperkt door een groot deel van het werk in de avond en nacht uit te voeren.

Om de doorstroming vanuit Amsterdam (A1) te bevorderen wordt er een extra rijstrook aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad. De A6 tot Almere Havendreef is al verbreed naar 4 x 2 rijstroken, vanaf Almere Havendreef gaat de A6 echter weer naar twee rijstroken. Met de extra 3e rijstrook wordt het verkeer beter van 4 naar 2 twee rijstroken geleid. De extra rijstrook is vanaf maandag 1 mei 05.00 uur beschikbaar.

Grondwerk

In januari is de bouwcombinatie gestart met het grondwerk voor de verbreding, zoals het graven van watergangen, het aanbrengen van het zand voor het baanlichaam voor de bredere A6 en het verwijderen van de bomen die langs de af- en toeritten van de A6 staan. 

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Het project A6 maakt hier onderdeel van uit. Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. De weg wordt over een lengte van ruim 13 kilometer verbreed naar vier rijstroken per rijrichting en voorziet door middel van zonnepanelen in zijn eigen energiebehoefte. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot, door een goede inpassing van de weg in het landschap en het toepassen van diverse geluidsmaatregelen zoals geluid reducerend asfalt. Het werk aan de A6 is klaar voordat de Floriade in 2022 van start gaat.

Bekijk onze vacatures

Projectleider Woningbouw 's-Hertogenbosch

Projectleider Woningbouw

Project- / Tendermanagement | Bouw en Vastgoed

Afstudeerstage: BIM civiel/wegen Cruquius

Afstudeerstage: BIM civiel/wegen

Stage / Afstuderen | Infra

Communicatie medewerker Houten

Communicatie medewerker

Marketing / Communicatie / Sales | Bouw en Vastgoed

Junior Tendermanager Houten

Junior Tendermanager

Trainee | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation