woensdag 6 september 2017

De oplevering van de eerste fase van nieuwbouwproject Tudorpark in Hoofddorp is een feit. De laatste van de in totaal 302 appartementen, twee-onder-een-kap- en rijwoningen is deze week succesvol opgeleverd. 

In 2013 startte Dura Vermeer met de bouw van de eerste 44 koopwoningen en 37 huurappartementen voor project Tudorpark in het zuiden van Hoofddorp in de gemeente Haarlemmermeer. De verschillende woningtypen, van vrije kavel tot sociale huurwoning, voorzien in de woonwens van voornamelijk doorstromers en starters. 

Een unieke woonwijk nabij Amsterdam

Heren 5 Architecten, Bedaux de Brouwer en Dittman Architecten hebben de woningen ontworpen aan de hand van de Engelse Tudorbouwstijl. De typische Engelse Chimney pots, de ramen met roedeverdeling, de steile daken van keramische lei, speciale lantaarnpalen, meanderende straten, beeldbepalend metselwerk, een opvallende entree en de kwaliteit, maken de woonwijk uniek. 

bouwkundige uitdaging

"De eerste fase van Tudorpark was een bouwkundige uitdaging voor het bouwteam. De huizen zijn van hoogstaande architectonische kwaliteit en allemaal uniek. De uitvoering is dus niet per woning te kopiëren. “De vaklieden zijn er gezamenlijk in geslaagd om een prachtige wijk neer te zetten en daar zijn we trots op", aldus Mark Swane, projectleider bij Dura Vermeer.

Over Tudorpark

Gebiedsontwikkeling Tudorpark kent vijf deelplannen waarvan het eerste nu door Dura Vermeer is gerealiseerd. Tudorpark bestaat uit circa 1250 woningen en is hiermee de grootste uitbreiding van Hoofddorp. Het gebied krijgt de landschapssfeer van een Engels park met veel groen, water, bloeiende bomen, singels, lanen en natuurlijke speel- en ontmoetingsplekken. Het gebied ligt op loopafstand van de Toolenburger Plas en heeft met de A4 een goede verbinding naar Amsterdam, Haarlem en Schiphol.

Op dit moment ontwikkelt Dura Vermeer de tweede fase van Tudorpark. De verkoop van de woningen in de wijken Buckingham Quarter en Shakespeare Island gaat eind 2017 van start. De laatste woning van Tudorpark wordt naar verwachting eind 2020 opgeleverd.

Bekijk onze vacatures

Stagiair(e) Calculatie Hengelo

Stagiair(e) Calculatie

Stage / Afstuderen | Bouw en Vastgoed

Uitvoerder Onderhoud en Renovatie (utiliteitsbouw en woningbouw) 's-Hertogenbosch

Uitvoerder Onderhoud en Renovatie (utiliteitsbouw en woningbouw)

Productie / Uitvoering | Bouw en Vastgoed

Ervaren kostprijsdeskundige Rotterdam

Ervaren kostprijsdeskundige

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Infra

Kostendeskundige Hengelo

Kostendeskundige

BIM / Werkvoorbereiding / Calculatie | Bouw en Vastgoed

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation