In de regio Amsterdam

bouwden we 84 seniorenwoningen

Gerealiseerd
status
03-2014 - 05-2015
Loopduur
Ontwikkelaars
Segment

Zoveel mogelijk kwaliteit tegen zo laag mogelijke kosten

In opdracht van woningcorporatie Rochdale heeft Dura Vermeer meegewerkt aan de vernieuwing van de wijk Jeruzalem in Amsterdam-Watergraafsmeer. Een onderdeel hiervan was de bouw van Blok M, een uitdagend nieuwbouwproject aan het Ingenhouszhof, midden in een woonwijk.  Het blok bestaat uit 84 energiezuinige woningen voor 65-plussers die zelfstandig kunnen wonen. De woningen hebben oppervlaktes van 64 tot 73 vierkante meter. 

Levensloopbestendig 

Aantrekkelijk aan deze seniorenwoningen is dat ze levensloopbestendig gebouwd zijn. Zo zijn alle appartementen gelijkvloers, veilig en praktisch ingedeeld en voorzien van verhoogde toiletten. De ruime hallen en gangen maken de woning geschikt voor rollator en rolstoel. Op de begane grond van het complex is een gemeenschappelijke ruimte waar bewoners van blok M en andere buurtbewoners elkaar kunnen treffen.

Rochdale ontwikkelde deze woningen voor Habion, een landelijke corporatie gespecialiseerd in ouderenhuisvesting. Als aannemer heeft Dura Vermeer zoveel mogelijk geprobeerd mee te denken met de ontwikkelaar en tegen een zo laag mogelijke prijs, zoveel mogelijk kwaliteit geleverd. 

Dit project maakt deel uit van een vernieuwingsplan voor de gehele wijk Jeruzalem waar Rochdale het overgrote deel van de woningen in bezit heeft. Een deel van deze woningen wordt vervangen door nieuwbouw. Dura Vermeer bouwde in Jeruzalem ook 24 eengezinswoningen in Blok I.
 


  • LocatieAmsterdam
  • OpdrachtgeverRochdale Marktontwikkeling
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Midden West
  • VerwervingswijzeBouwteam

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation