In de regio Rotterdam

bruist Blaak16 weer van de energie

Gerealiseerd
status
10-2015 - 11-2017
Loopduur
Ontwikkelaars
Segment

In het Rotterdamse stadshart, midden in het zakencentrum, daar ligt Blaak16. Op nog geen 100 meter afstand van de Markthal, tegenover Station Blaak. Een plek waar de energie voelbaar is, waar levendigheid de sfeer bepaalt, waar het goed zaken doen is. Het uit de jaren zeventig daterende kantoorgebouw was toe aan een ingrijpende facelift. De duurzame renovatie is onder architectuur uitgevoerd door Dura Vermeer Bouw Zuid West en Hendriks Bouw en Ontwikkeling. 

Het iconische gebouw beschikt over twaalf verdiepingen met grote vrij indeelbare werkvloeren, een rooftop terrace & office en een eigen parkeergarage met 125 parkeerplaatsen. Blaak16 kenmerkt zich door de openheid en het vele licht. Een royale ontvangsthal waarin de strakke lijnen van de gevels zijn doorgetrokken, vormt de entree naar de indrukwekkende kantoortoren. Het grote glasoppervlak in de gevels zorgt voor een bijzondere lichtinval die bijdraagt aan de overweldigende beleving van het gebouw.

Hoog duurzaamheidsniveau

Het ontwerp van Blaak16 heeft de BREEAM-certificering Excellent ontvangen. Om een dergelijk hoog niveau te realiseren heeft het pand een nieuwe gevel gekregen met een isolatiewaarde van minimaal 4,0 m² K/W, een nieuwe entree, een WKO-systeem met een warmtepomp, klimaatplafonds en een sprinklerinstallatie. Blaak16 beschikt over Energielabel A. 

Best presterende bouwplaats

De renovatie was een pittige uitdaging omdat het gebouw op een drukke straat ligt vlakbij scholen, een trein- en metrostation en de populaire trekpleister de Markthal. Er zijn uitgebreide voorzieningen getroffen om de overlast te beperken en de veiligheid te garanderen. Zo is er een fietstunnel gecreëerd om de fietsers en voetgangers te beschermen tegen mogelijk vallend puin. Ook is er slim gebruik gemaakt van de bestaande materialen en hergebruikt om een keet en toiletvoorzieningen te maken.

Met deze best practices volgens Bewuste Bouwers heeft de bouwplaats in 2017 de tweede prijs gewonnen voor het award ‘best presterende bouwplaats’. Bewuste Bouwers heeft deze award in het leven geroepen om opgedane kennis te delen zodat bouwplaatsen beter kunnen presteren. De winnaars staan symbool voor de imagoverbetering van de bouw.  

www.blaak16.nl 


  • LocatieRotterdam
  • OpdrachtgeverImpact Vastgoed
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Zuid West
  • VerwervingswijzeBouwteam

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation