Vorige
De Arnhemse wijk Presikhaaf

We maakten oude woningen in bewoonde staat nul-op-de-meter

Woningen in Presikhaaf

Arnhem
10-2015 - 03-2017
Ketensamenwerking
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Tochtig en vochtig waren de 96 oude woningen van corporatie Portaal in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Nu zijn ze weer zo goed als nieuw. In het kader van De Stroomversnelling heeft Dura Vermeer de oude woningen een nieuwe jas aangemeten. Deze renovatie in bewoonde staat heeft de woningen energieneutraal ofwel nul-op-de-meter gemaakt.

De nieuwe jas verlengt de levensduur van de woningen met 40 jaar. Het wooncomfort van de bewoners neemt toe, de energielasten nemen af en is er een sterke verbetering van het leefklimaat en de uitstraling van de wijk.

Om voldoende draagvlak bij bewoners te creëren heeft Dura Vermeer in 2014 eerst een leegstaande woning in de wijk energetisch gerenoveerd. Dit bleek een goede zet: na de bouw van dit prototype stemde 72 procent van de bewoners van de wijk binnen vier dagen in met een renovatie.

De woningen in Presikhaaf zijn de eerste eengezinswoningen die binnen De Stroomversnelling gerenoveerd worden. De Stroomversnelling is een overeenkomst uit 2013 waarin vier bouwers en zes woningcorporaties afspreken als partners 11.000 woningen te renoveren tot comfortabele nul-op-de-energiemeter woningen. Deze 11.000 woningen vormen de opmaat voor nog eens 100.000.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.