In de regio Rotterdam

droegen we een steentje bij met social return

Gerealiseerd
status
01-2014 - 08-2015
Loopduur
Zorg
Segment

Een zorginstelling met de uitstraling van een hotel

In Rotterdam realiseerde Dura Vermeer een bijzonder zorggebouw met de uitstraling van een hotel. Het zorghotel heeft een unieke gevel. Die is namelijk niet gemetseld, maar in elementen opgehangen. Het project was zelfs zo bijzonder dat het in de prijzen viel. Het Laurens Revalidatiehotel won de NVTG BouwAward 2016 voor excellente zorgprojecten in de categorie Short Stay en werd genomineerd voor de Hedy d’Ancona-prijs 2016 voor voorbeeldstellende zorgarchitectuur. 

Social return

Hoewel het in de aanbesteding geen eis was, nam Dura Vermeer een uitgebreid social return plan op in het plan van aanpak. Op de bouwlocatie werden arbeidsplaatsen beschikbaar gesteld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ook anderen uit de omgeving zijn op allerlei manieren bij het project betrokken. Zo liepen studenten van het Zadkine College, waar het revalidatiehotel bijna tegenaan is gebouwd, stage bij Dura Vermeer en zijn er tijdens de bouw lezingen en rondleidingen aan studenten en een zondagsschool gegeven. Een buurtcommissie kreeg een bijdrage voor een knutselproject.


  • LocatieRotterdam
  • OpdrachtgeverLaurens Wonen
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Zuid West

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation

Dura Vermeer maakt gebruik van cookies Dura Vermeer gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante advertenties te zien krijgt. Meer weten over deze cookies, klik hiernaast op “Meer informatie”. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op de websites van Dura Vermeer. Wil je niet alle soorten cookies toestaan, klik dan op “Cookie instellingen aanpassen”.