In de regio Tilburg

Verbindt een fietsbrug het dorp met de stad

Gerealiseerd
status
01-2012 - 09-2013
Loopduur
Gemeente
Segment

Uitbreiding fietsnetwerk Tilburg

Met de aanleg van fietsbrug Voldijk is het bestaande fietsnetwerk binnen de gemeente Tilburg uitgebreid. Dit was nodig om een directe verbinding tussen Tilburg Reeshof en Dongen te realiseren, als onderdeel van een sternet-fietsroute.

Om zoveel mogelijk aansluiting te vinden bij het ambitieniveau van de gemeente Tilburg is gekozen voor een slanke hangbrug met een vrije overspanning van 70 meter. Op de beide oevers staan betonnen V-vormige pijlers, waar het stalen brugdek middels stangen aan is opgehangen.

Het dek bestaat uit een stalen trogligger en heeft een totale overspanning van ruim 100 meter. Tijdens een 48-uurs stremming van het Wilhelminakanaal is de brug in drie delen aangevoerd en vanaf een drijvende bok gemonteerd. Om vanaf maaiveld met de fiets of te voet op de brug te komen, zijn grondlichamen aangelegd. Ook zijn bestaande singels en retentievoorzieningen aangepast om voor voldoende waterberging te zorgen. 

Langs de fietspaden zijn openbare verlichtingsmasten aangebracht en op de brug is led-verlichting in de leuning geïntegreerd. Aan de onderkant van de brug zijn de pijlers voorzien van led-armaturen om de onderzijde van de brug te verlichten. 

 

  • Aanneemsom2.048.000 euro
  • LocatieTilburg
  • OpdrachtgeverGemeente Tilburg
  • WerkmaatschappijenAdvin, Dura Vermeer Infra Regio Zuid West
  • VerwervingswijzeD&C

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation