Vorige
Groot onderhoud Hartelbrug Spijkenisse

Brug ook in de toekomst veilig en beschikbaar stellen

De ruim vijftig jaar oude Hartelcorridor in de N218 bij Spijkenisse bestaat uit twee bruggen: één over het Hartelkanaal en één over het Zoetwaterkanaal. De bruggen vormen samen de verbinding tussen het eiland Voorne-Putten en de A15 naar Rotterdam. Er is groot onderhoud nodig om de brug ook in de toekomst veilig en beschikbaar te stellen voor weg- en scheepsverkeer. De provincie Zuid-Holland werkt in bouwteamverband samen met combinatie Savera (Dura Vermeer, Hollandia Infra, SPIE, Iv-Infra, KienIA) aan het ontwerp. De uitvoering van het onderhoud gaat, als alles volgens plan en naar tevredenheid verloopt, verder in dezelfde samenstelling. 

Tweefasenaanpak

Het onderhoud aan de Hartelcorridor kent twee fases. Het bouwteam, de provincie Zuid-Holland en Savera, zit nu in de eerste fase en is aan de slag met de uitwerking van het ontwerp en de uitvoeringsmethode van de werkzaamheden. De tweede fase bestaat uit de realisatie van de werkzaamheden. Het bouwteam stroomt, na overeenstemming over contractvoorwaarden en risico’s, van de ontwerpfase direct door naar de realisatiefase. Dit levert voor zowel de provincie als Savera voordelen op. Zo kunnen door de langere samenwerking risico’s en kosten beter ingeschat worden en kent het bouwteam het project, maar ook elkaar, al goed.

Werkzaamheden

De Hartelcorridor telt momenteel twee beweegbare stalen bruggen. Als de werkzaamheden achter de rug zijn heeft de verbinding nog maar één beweegbaar deel, de Zoetwaterkanaalbrug wordt namelijk een vaste brug. De andere beweegbare stalen brug over het Hartelkanaal wordt in zijn geheel vervangen. Verder krijgt de Hartelweg nieuw asfalt én aangepaste verkeersborden en elektronische signalering. Ook wordt de openbare verlichting vervangen en de invoegstrook bij het tankstation verlengd. Met dit grote onderhoud kan de brug constructief zeker weer 50 jaar mee.  

Foto: Martijn Beekman
Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!