Vorige
Het AFAS Experience Center

State of the art theater, kantoor, sport & ontspanning

Een gigantisch inspiratiecentrum in Leusden

62.000 m2
Leusden
10-2017 - 01-2021
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Iedereen die vanaf de A28 Leusden binnenkomt, ziet direct de nieuwbouwlocatie van het AFAS Experience Center, tegenover het bestaande kantoorgebouw van de softwaremagnaat. Die huidige huisvesting is inmiddels onvoldoende om iedereen een werkplek te bieden.

Een indrukwekkende theatherdome

Een verrijking voor Leusen: de AFAS-beleving in volle omvang.

Ambitieuze bouwplanning

Het bouwproces is dusdanig ontworpen dat AFAS de ruimte blijft houden om de nieuwste technologieën in het ontwerp te integreren.

EEN STATE-OF-THE-ART COMPLEX 

Het nieuwe state-of-the-art complex bestaat straks uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan, 62.000 m2 groot. Er komt een hoofdgebouw met tussengebouwen voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin. Daarnaast komt onder een halve glazen bol een apart en compleet professioneel theatergebouw met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties.

VISIE, AMBITIE EN LEF 

AFAS zet met het Experience Center een stuk identiteit neer. Het ontwerp toont visie, ambitie en lef en vormt straks een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers van AFAS en een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. Door de indrukwekkende theaterdome wordt het tevens een verrijking voor Leusden: de AFAS-beleving in volle omvang. Het ontwerp is gemaakt door Steef van der Veldt.

AMBITIEUZE BOUWPLANNING 

De omvang en de multifunctionaliteit van het Experience Center in combinatie met de ambitieuze bouwplanning en het gevraagde hoge kwaliteitsniveau stelt bouwer Dura Vermeer voor de nodige uitdaging. Het bouwproces is dusdanig ontworpen dat AFAS de ruimte blijft houden om de nieuwste technologieën in het ontwerp te integreren. Deze optelsom vergt van Dura Vermeer om slimme oplossingen, expertise en ervaring met de realisatie van complexe projecten.

DE BOUW EXPERIENCE 

Medewerkers, klanten en relaties van AFAS kunnen de gehele bouw vanaf een tribune, speciaal voor de uitvoering geplaatst, op de voet volgen. Dit om zo de experience zelfs in de uitvoeringsfase in te kunnen zetten. De tribune is een cadeau ter gelegenheid van de officiële start bouw en staat symbool voor de beleving die AFAS met het Experience Center wil bewerkstelligen.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.