Gerealiseerd
status
08-2014 - 11-2015
Loopduur
Belegger
Segment

Winkelcentrum Zijdelwaard in Uithoorn was toe aan een opknapbeurt. Dura Vermeer verzorgde de renovatie en uitbreiding van het winkelcentrum. Op het nieuwe gedeelte is een parkeerdek gerealiseerd met 118 parkeerplaatsen.

Werkzaamheden

Alle gevels van de bestaande winkels, zowel binnen als buiten het winkelcentrum, zijn aangepakt waarbij de puien hoger zijn gemaakt en de materialering overal hetzelfde is gemaakt. Ook is de isolatie van de schil aangepakt zodat er minder energie verloren gaat. In de passages zijn nieuwe lichtkappen aangebracht. Aan de voorkant van het winkelcentrum is een voormalige straat met parkeerplaatsen volledig overkapt zodat er een royaal middenplein is ontstaan.

Het winkelcentrum stamt uit de jaren '70 en is medio jaren '80 afgebrand en herbouwd. Het ligt zeer centraal tussen de woonwijken van Uithoorn, maar is uitgegroeid tot een versnipperd winkelgebied. Zowel de bouwstijl als bebouwing liggen ver uit elkaar, wat het winkelcentrum onoverzichtelijk maakte.

Bijzonderheden

De renovatie van het winkelcentrum is in bewoonde staat uitgevoerd. De winkels waren tijdens de renovatie gewoon open. Daarnaast is het hele project in 3D BIM uitgewerkt.


  • LocatieUithoorn
  • OpdrachtgeverDelta Lloyd Vastgoed
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Onderhoud & Renovatie Midden West
  • Verwervingswijze UAV-GC

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation