Gerealiseerd
status
11-2012 - 09-2014
Loopduur
Ontwikkelaars
Segment

Hoogwaardige nieuwbouw op uitdagende ondergrond

In de Utrechtse buitenwijk Leidsche Rijn heeft Dura Vermeer aan de Ketjapweg, Kerrieweg, Kardemomweg en de Komijnweg een hoogwaardig woningbouwproject gerealiseerd, dat aansluit bij de wensen van de markt. Dankzij een goede samenwerking met de gemeente Utrecht is het ontwikkelproces efficiënt en soepel verlopen. 

Your Taste bestaat uit 41 doorstartwoningen voor huurders die voor het eerst kopen. Tegen een bouwsom van 4,2 miljoen euro kon een unieke hoeveelheid variatie in woningtypes worden gerealiseerd, zowel in maatvoering als verschijningsvorm. Your Taste is ontworpen door Op ten Noort Blijdenstein architecten en adviseurs. Vanwege de diversiteit aan woningen was er veel animo voor het project. En ondanks de stagnerende woningmarkt verliep de verkoop vlot. Bij de start van de bouw was het totale project al verkocht.

De bouw was uitdagend. Doordat het project tegen de tunnel van snelweg A2 ligt, was er tussen de oost- en westzijde van het project hoogteverschil van 1.80 meter. Dit hoogteverschil heeft de architect overbrugd door een deel van de woningen aan de westzijde op een verhoogde plint te zetten. Door de trappen die naar de voordeuren lijden heeft het ontwerp een statig karakter gekregen. Het binnenterrein ligt schuin waardoor het resterende hoogteverschil is opgelost. 


  • LocatieUtrecht
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Midden West
  • Verwervingswijze Eigen ontwikkeling

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation