Gerealiseerd
status
12-2015 - 12-2016
Loopduur
Belegger
Segment

De nieuwe Beurspassage aan het Amsterdamse Damrak is een waar kunstwerk geworden. De doorgang is niet alleen vernieuwd, maar ook verlegd en verbindt nu de drukke winkelstraten Nieuwedijk met het Damrak. Een miljoen mozaïektegeltjes aan het plafond maken de doorgang een spektakel. Voor bouwcombinatie Dura Vermeer- De Nijs is de passage de kroon op het project Nowadays. 

n opdracht van vastgoedeigenaar Bouwinvest Development is Dura Vermeer-De Nijs in 2013 begonnen met een uitzonderlijk grote en ingrijpende renovatie van winkelvastgoed in de Amsterdamse binnenstad. Een aantal verouderde panden aan het Damrak en de Nieuwendijk met een totaal oppervlak van 27.500 vierkante meter moesten getransformeerd worden tot hypermoderne vestigingen van winkels als C&A en Primark. 

Voor bouwcombinatie Dura Vermeer- De Nijs was project, Nowadays gedoopt, een uitdagende klus. “Wij waren verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding, uitvoering en coördinatie,” zegt Johan Pouw, organisatiedeskundige Bouw en Vastgoed bij Dura Vermeer. “Het project kende verschillende uitdagingen: er werd gewerkt in een van de drukste straten van Nederland, zonder bouwplaats, terwijl C&A open moest blijven voor publiek.” 

Wie door de doorgang loopt, heeft het idee door een onderwatertunnel op de bodem van de gracht te lopen. De vloer, het plafond en de wandtegels zijn door een Italiaans familiebedrijf in een half jaar tijd aangebracht. 

Pouw blikt trots terug op een uniek project. De duur ervan, de werkomstandigheden, de benodigde specialismen zoals duikers, de samenwerking met collega’s, kunstenaars en onderaannemers en het uiteindelijke resultaat maken dat hij Nowadays betitelt als ‘een waar huzarenstukje’. 


  • LocatieAmsterdam
  • OpdrachtgeverBouwinvest Development
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Midden West

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation