In de regio Hoofddorp

kon Fluor de verhuisdozen vier maanden eerder inpakken

Gerealiseerd
status
06-2013 - 12-2014
Loopduur
Bedrijfsleven
Segment

nieuwbouw hoofdkantoor Fluor

Ingenieursbureau Fluor had de ambitie om een hoogwaardig kantoorpand neer te zetten waarin flexibiliteit centraal staat. In principe was ruimte gecalculeerd voor 900 medewerkers, maar Fluor wilde de mogelijkheid hebben dit te kunnen uitbreiden naar 1400 medewerkers. Ook de duurzaamheidsambitie lag hoog. Aanvankelijk was de wens om het BREEAM certificaat Very Good te behalen. Gedurende het proces werd de ambitie naar boven bijgesteld wat uiteindelijk resulteerde in een BREEAM Excellent certificaat.

4 maanden eerder opgeleverd

Het zou voor Fluor van toegevoegde waarde zijn als het pand eind van 2014 klaar zou zijn, zodat alle medewerkers op 5 januari van het nieuwe jaar hun intrek zouden kunnen nemen. Door de bouwwerkzaamheden te integreren met die van het inbouwpakket kon het pand vier maanden eerder worden opgeleverd dan gepland. Andere uitdaging was de wijze waarop de nodige flexibiliteit kon worden gecreëerd in het door Fluor zelf bedachte kantoorconcept. In korte tijd is het ontwerp aangepast om dit te kunnen realiseren, zonder aan het kantoorconcept te tornen.

Veiligheid

Het projectteam trok alles uit de kast om veilig werken te stimuleren en onveilig gedrag te voorkomen. Maatregelen die in het voortraject genomen zijn waren onder andere: het werken met persoonlijke toegangspassen, het tonen van films over veiligheid, de aanwezigheid van een projectveiligheidskundige en de introductie van een bonus- en sanctiebeleid in de vorm van rode en groene kaarten. Het resultaat: 230.000 gewerkte manuren zonder ongeval.

BREEAM-Excellent

Met onder meer de keuze voor zonnepanelen met een hoger opwekkingsvermogen, alternatieve materialen en door meer dan 80% van het bouwafval te recyclen, is Dura Vermeer in samenwerking met BREEAM-expert DWA erin geslaagd om tijdens het ontwerpproces de ambitie van duurzaamheidslabel BREEAM Very Good op te voeren naar BREEAM-Excellent (vier sterren).


  • LocatieHoofddorp
  • OpdrachtgeverFluor
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Midden West, Dura Vermeer Vastgoed, Dura Vermeer Bouw Zuid West
  • VerwervingswijzeDesign & Build

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation