In de regio Amsterdam

krijgen leerlingen les in deze moderne frisse school

Gerealiseerd
status
03-2015 - 06-2016
Loopduur
Onderwijs
Segment

Bij de start van het schooljaar 2016/2017 betrokken de leerlingen van het 4e Gymnasium in Amsterdam een spiksplinternieuw schoolgebouw. Het schoolgebouw heeft samen met de kelder een vloeroppervlak van bijna 11.000 vierkante meter en staat op de hoek van de Archangelweg en Haparandaweg in de Houthaven. 

Deze nieuwe school is ontworpen door Architectenbureau Paul de Ruiter. De locatie vormt de entree van het eerste energieneutrale stadsdeel van Amsterdam. De duurzaamheidsambities voor het gebouw waren dan ook hoog. Om die reden is de school aangesloten op een warmte- en koudelevering van NUON. Het complex is geïsoleerd met hoogwaardig drievoudig glas. Hiermee is het 4e Gymnasium een Frisse School (Klasse B) waarmee een optimaal binnenklimaat wordt gegarandeerd.

Naast de reguliere vakken wordt er ook drama, film, filosofie en sterrenkunde gegeven. Om deze vakken te kunnen faciliteren, zijn naast leslokalen ook een atelier, een filmzaal voor 140 bezoekers, een theater, een mediatheek, muziekstudio’s en een laboratorium gerealiseerd. Een deel van de gevel heeft interactieve ledverlichting die door leerlingen geprogrammeerd kan worden voor filmpjes of teksten. Op de bovenste verdieping bevinden zich twee sporthallen, die buiten schooltijden ook gebruikt kunnen worden door buurtbewoners.

Winnaar publieksprijs Nederlandse Bouwprijs 2017

Het 4e Gymnasium won in februari 2017 de publieksprijs Nederlandse Bouwprijs 2017. Het gebouw werd geprezen om haar energieneutrale ambities: 'een uitnodigend klimaat voor kinderen die aan hun toekomst werken', aldus de jury. De Nederlandse Bouwprijs stimuleert bouwtalent in Nederland om onderscheidend te zijn.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie van het 4e Gymnasium.
 


  • LocatieAmsterdam
  • OpdrachtgeverGemeente Amsterdam
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Midden West
  • VerwervingswijzeEEG-aanbesteding

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation