In de regio Utrecht

popt een urban hub op

In uitvoering
status
03-2017 - 11-2018
Loopduur
Ontwikkelaars
Segment

Pal naast het nieuwe Utrecht Centraal en tegenover Hoog Catharijne realiseert Dura Vermeer het Noordgebouw. Een gebouw wat de dynamische uitstraling van de stad Utrecht onderstreept. Het Noordgebouw wordt 23.000 m2 groot en bestaat uit de functies kantoren, wonen, retail en hotel met horeca. 

Urban Hub

Het concept voor het Noordgebouw sluit aan bij de gedachte van een 'Urban Hub'. Ontmoeten, wonen, shoppen, verblijven, kennisdelen en netwerken op het grootste openbaar vervoer knooppunt van Nederland staan hierin centraal. Het Noordgebouw is een verbindend element van het stationsgebied en voegt waarde toe aan de stad Utrecht als geheel en aan het stationsgebied in het bijzonder. 

Transparant

De verschillen in ritme en transparantie in de gevel in het ontwerp van het Noordgebouw onderstrepen de diversiteit en wisselwerking aan functies. Dit wordt onder andere geaccentueerd door het verspringen van de dakvlakken en de diepteverschillen in de gevel. Zowel overdag als in de avond wordt de levendigheid in het Noordgebouw zichtbaar gemaakt door maximale en verdiepingshoge transparantie in de gevels. Ze geven uitzicht op de stedelijke dynamiek van de omgeving en bieden passanten een blik op de binnenwereld van het Noordgebouw. Tussen de verspringende dakvlakken komen collectieve daktuinen waar gebruikers, bezoekers en bewoners van het Noordgebouw de mogelijkheid geboden wordt zich aan de dynamiek van de stad te onttrekken.


  • LocatieUtrecht
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Hengelo, Dura Vermeer Vastgoed
  • VerwervingswijzeEigen ontwikkeling

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation