In de regio Amsterdam

realiseerden we betaalbare huisvesting in het Eenhoorngebied

Gerealiseerd
status
06-2014 - 10-2015
Loopduur
Ontwikkelaars
Segment

De twee panden de Feniks en het Baken in het Eenhoorngebied te Amsterdam-Oost zijn ontstaan door de grote vraag naar betaalbare huurwoningen voor studenten en starters. Om dit te verwezenlijken is een totale renovatie van een oud gebouw met studentenwoningen tot stand gebracht, en is er nieuwbouw gerealiseerd van starterswoningen in de vorm van een driehoekige toren. Het geheim achter dit succesverhaal zit volgens de betrokken partijen in de samenwerking.

Woningnood in Amsterdam

Er was een groot tekort aan woningen voor starters en studenten in Amsterdam. Stadsdeel Oost wilde plaats maken voor genoeg betaalbare woningen. In het Eenhoorngebied was plaats voor genoeg studentenkamers en voor 60 m2 starterswoningen die net boven de sociale huurgrens uitkwamen. Zo werd er ingespeeld op de behoefte van de markt.

De Feniks

Het project beantwoordt aan alle eisen van de nieuwe bewoners. Zo is er in het gerenoveerde gebouw ‘de Feniks’ voor de studenten een horeca gelegenheid op de begane grond, met daaraan grenzend op de eerste verdieping een wasserette met een groot balkon gerealiseerd. Het bestaande casco is optimaal benut, de liften en trappenhuizen zijn buiten het volume geplaatst om zoveel mogelijk studentenkamers (van ca 24 m2, met eigen badkamer en keuken) mogelijk te maken. Het gerenoveerde gebouw heeft een vliesgevel gekregen, licht in gewicht en licht van kleur, die het gebouw weer stralend nieuw maakt.

Het Baken

Er bleef een driehoekige bouwkavel over waardoor de nieuwe toren, voor 130 starterswoningen, in de vorm van een driehoek is gerealiseerd. De starter wil vooral maximale privéruimte en privacy. In de nieuwe toren zijn daarom geen gezamenlijke functies aanwezig. De beschikbare ruimte is optimaal gebruikt voor de starterswoningen. De grote, soms driehoekige ramen zijn zo gedetailleerd dat deze fungeren als diepe zitbanken die de bewoner een comfortabel uitzicht over de hele stad geven.


  • LocatieAmsterdam
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Midden West

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation