09-2013 - 12-2013
Loopduur

Het stadhuis van Enschede is - in bouwteam - brandveilig en zoveel mogelijk asbestvrij gemaakt. Het monumentale pand van de hand van architect en rijksbouwmeester Gijsbert Friedhoff kent veel markante details; daarmee is tijdens de renovatie en opbouw van de binnenpuien sterk rekening gehouden. 

Tijdens de renovatie zijn 15 brandkleppen in de luchtkanalen geplaatst, 100 deuren, ramen en luiken brandwerend gemaakt, 20 monumentale puien geplaatst, 400 m2 plafonds en 800 m2 wanden met origineel stucwerk hersteld. Asbest is gesaneerd, ongebruikte kabels en leidingen zijn verwijderd, duurzame verlichting en bewegingsdetectie is aangebracht en leidingen zijn geïsoleerd.

De brandmeld-, toegangs- en ontruimingsinstallatie, brand- en rookscheidingen en vluchtwegen in het stadhuis voldoen nu weer aan de huidige wettelijke brandveiligheids- en asbestvoorschriften.

De renovatie vond deels plaats tijdens de zomervakantie zodat overlast voor medewerkers en burgers beperkt bleef. Het stadhuis was tijdens de renovatie vrijwel geheel gesloten, alleen de trouwzalen bleven beschikbaar voor Enschedese huwelijken. In de Burgerzaal is nog een nieuw akoestisch plafond aangebracht, een lang gekoesterde wens van de gemeente Enschede.

 

  • LocatieEnschede

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2019 Dura Vermeer

a proud DotControl creation