Vorige
Ringdijk

Topsegment woningen die aansluiten bij het bestaande groenstedelijke woonmilieu

Op basis van een tenderprocedure heeft Stichting tot Beheer der Gebouwen besloten haar locatie te verkopen aan Dura Vermeer. Beide partijen hebben de koopovereenkomst getekend van deze toekomstige ontwikkellocatie voor woningbouw in Hillegersberg. Dura Vermeer is van plan om op het gekochte perceel van ruim 21.000 m2, gelegen aan de Ringdijk 84 te Rotterdam, een nieuw groenstedelijk woonmilieu te realiseren. Een woonmilieu passend binnen de woonopgave van Rotterdam en bij het plassengebied van Hillegersberg en Schiebroek. 

De huidige gebruikers van het pand, Stichting Boor (onderwijs) en Rijndam Revalidatie verhuizen in 2024  naar een nieuw pand voor (speciaal) onderwijs en kinderrevalidatie dat momenteel in aanbouw is op de Hazelaarweg in Hillegersberg.

 

Waarde toevoegen

De locatie Ringdijk 84 bevindt zich op een eiland tussen de Bergse Achterplas en de Ringdijk. Het eiland ligt in een waterrijke omgeving welke verbonden is door meerdere bruggen. De ambitie van Dura Vermeer is om op de locatie een woonmilieu te realiseren dat niet alleen bijdraagt aan de woonopgave van Rotterdam, maar ook passend is voor het plassengebied van Hillegersberg en Schiebroek. Voor deze locatie betekent dat: topsegment woningen die aansluiten bij het bestaande groenstedelijke woonmilieu.

Nicolle Terlouw, directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer: “We zijn enthousiast over de verwerving van deze locatie waarmee we ons als risicodragend ontwikkelaar en bouwer langjarig committeren. Deze fantastische plek geven we graag een nieuwe, duurzame en kwalitatieve toekomst met een aantrekkelijk programma waarbij het landschap en het aanwezige water worden versterkt.”

Stichting tot Beheer der Gebouwen werd bij deze transactie geadviseerd door JLL. Dura Vermeer werd geadviseerd door Baljon Makelaars en De Advocaten van Van Riet.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.