In de regio Amsterdam

schoof Stibbe een plekje op

Gerealiseerd
status
03-2013 - 02-2016
Loopduur
Bedrijfsleven
Segment

Dura Vermeer realiseert karakteristiek advocatenkantoor op de Zuidas

Op de Amsterdamse Zuidas heeft Dura Vermeer het nieuwe hypermoderne hoofdkantoor van Stibbe ontwikkeld en gerealiseerd. Stibbe is een toonaangevend advocatenkantoor in de Benelux. Het nieuwe kantoorpand aan de Beethovenstraat beslaat 15.000 vierkante meter op een mooie locatie naast het Beatrixpark. Het ontwerp is van de Nederlandse architect Jo Coenen. 

Het duurzaamheidsniveau is hoog. De BREEAM Excellent ambitie is onder meer gerealiseerd door de toepassing van duurzame materialen, het opnemen van een vegetatiedak en gebruik van duurzame energie door middel van warmte en koude bronnen. Ook is groene energie ingekocht, waardoor het gebouw volledig CO2-neutraal is. 

BIM

Vanuit het ontwerpstadium heeft het ontwerpteam dit ambitieuze project in 3D uitgewerkt. Waarin het gebouwontwerp volgens de BIM (Building Information Model) werkmethode is uitgewerkt en BIM basis is geweest voor de integrale samenwerking. Dankzij het gebruik van BIM is de realisatie van het kantoor efficiënt verlopen en op tijd opgeleverd. 

In de plint van het gebouw is de entree met receptie, bibliotheek en coffeebar te vinden. Door de afwerking in natuursteen in combinatie met de structuur van het atrium heeft het gebouw een bijzondere uitstraling gekregen. In september van 2015 leverde Dura Vermeer het naastgelegen kantoor van AkzoNobel op.

Bekijk de case study van Stibbe.


  • LocatieAmsterdam
  • OpdrachtgeverStibbe
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Midden West, Dura Vermeer Vastgoed
  • VerwervingswijzeDesign & Build

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation