Vorige
Overhoeks

Sociaal wonen aan het IJ

Amsterdam
07-2018 - 07-2019
Bouw & Vastgoed

Overhoeks is een nieuwe stadswijk aan de IJ-over in Amsterdam-Noord. Dura Vermeer Bouw Midden West heeft hier in opdracht van Ymere Overhoeks blok B1 en blok B2 gebouwd. In totaal gaat het om 133 appartementen in de sociale huursector

133 sociale huurappartementen

Bij het project is samengewerkt met Wasted, een initiatief dat samen met buurtbewoners en ondernemers afvalscheiding in de buurt verbetert.

Overhoeks is een nieuwe stadswijk aan de IJ-over in Amsterdam-Noord. Dura Vermeer Bouw Midden West heeft hier in opdracht van Ymere Overhoeks blok B1 en blok B2 gebouwd. In totaal gaat het om 133 appartementen in de sociale huursector.

PLASTIC BOUWAFVAL KRIJGT HIER EEN NIEUW LEVEN

Bij het project is samengewerkt met Wasted, een initiatief dat samen met buurtbewoners en ondernemers afvalscheiding in de buurt verbetert. Dankzij deze samenwerking heeft het plastic bouwafval een nieuw leven gekregen. Er is een bankje van gemaakt, ontworpen door circulair design studio Polimeer. Het bankje is geplaatst bij het Clusius College in Amsterdam-Noord en dient als ontmoetingsplek voor scholieren. Tevens heeft Dura Vermeer alle bewoners een starterspakket geschonken van Wasted. Het pakket vergemakkelijkt het scheiden van plastic, papier, glas en textiel. Daarnaast krijgen bewoners voor elke zak gescheiden afval een digitale munt, die ingeleverd kan worden in ruil voor kortingen en acties op producten en diensten bij lokale ondernemers.

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.