In de regio Rotterdam

valt er weer daglicht in het Scheepvaarthuis

Gerealiseerd
status
05-2014 - 12-2014
Loopduur
Bedrijfsleven
Segment

Het in 1909 gebouwde Scheepvaarthuis in Rotterdam is gerenoveerd. De entree van het vijf verdiepingen tellende Rijksmonument is geheel vernieuwd, er zijn nieuwe pantry's gemaakt en kantoorruimtes zijn opgeknapt. Alle plafonds zijn vervangen; het plafond van de monumentale vergaderzaal is zelfs volledig gerestaureerd. De sanitaire voorzieningen zijn vernieuwd en in het souterrain zijn badkamers gemaakt.

In de kelder zijn originele "koekkoeks" gevonden. In overleg met de opdrachtgever zijn deze in ere hersteld, zodat er weer daglicht in het souterrain binnenvalt. De monumentale en authentieke details, zoals glas-in-lood, zijn tijdens de werkzaamheden zorgvuldig beschermd. Ondanks een aanzienlijke hoeveelheid meerwerk (waaronder de koekkoeks) is het project binnen de gestelde planning en budget opgeleverd.

 


  • LocatieRotterdam
  • WerkmaatschappijenDura Vermeer Bouw Heyma

VRAGEN? NEEM CONTACT MET ONS OP!

Je contactinformatie

© 2018 Dura Vermeer

a proud DotControl creation